De ce nu mai am spatiu pe Hard Disk? [FolderUsage]

În momentul în care Windows-ul ne avertizează că mai avem puțin spațiu liber pe disc suntem surprinși… Nu ne vine să credem că în sfârșit am reușit să umplem HDD-ul de 1 TB cu achiziția căruia ne-am lăudat tuturor prietenilor spunându-le „de data asta, chiar pot descărca tot ce vreau de pe net”. Ei, uite ca nu a fost să fie; fiecare picătură în parte a colaborat la umplerea oceanului iar acum a venit vremea să mai evaporăm câte ceva pentru a recupera spațiu util pe HDD. Totuși, de unde începem curățenia ?!?

De ce nu mai am spatiu pe Hard Disk

FolderUsage este un utilitar gratuit cu care putem analiza conținutul unei partiții pentru a cunoaște mărimea fiecărui folder găzduit de ea. Și nu, să nu credeți că este greu de utilizat. După descărcarea fișierului zip ce o conține și extragerea conținutului acestuia, rulăm utilitarul cu un dublu-click (FolderUsage este o aplicație portabilă, deci, nu necesită instalare) pe executabilul FolderUsage.exe, obținut în urma dezarhivării.

În fereastra principală a FolderUsage va trebui să selectăm partiția ce dorim să o analizăm apoi să facem click, bineînțeles, pe butonul Analyze. De asemenea, în cadrul procesului de scanare, programul permite crearea de filtre în funcție de data creării fișierelor respective, pentru o utilizare cât mai simplă.

Înarmați cu răbdare vom aștepta ca aplicația să scaneze partiția și să afișeze folderele (în panoul stâng) și subfolderele acestora (în panoul drept). Tot în panoul stâng vor fi afișate informațiile referitoare la spațiul ocupat de fiecare folder/fișier în parte pentru a ști „unde s-a dus spațiul de pe HDD” și ulterior, decide soarta fiecăruia.

  Download FolderUsage

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.