Defragmentarea Hard Disk-ului calculatorului

Defragmentarea Hard Disk-ului este o operație foarte importanta dacă se dorește obținerea unor performanțe mai bune de la acest component esențial în construcția calculatorului. Un Hard Disk defragmentat va atinge viteze mai bune de citire și scriere a datelor, se va defecta mai greu, va dura mai mult și nu va favoriza apariția fișierelor corupte. De altfel, acestea ar fi și câteva dintre motivele pentru care Microsoft a ținut cu tot dinadinsul să integreze în sistemele de operare Windows un instrument de defragmentare, dar și datorită cărora au apărut tot mai multe astfel de programe, care mai de care mai bune și mai bogate în opțiuni utile.

MyDefrag , datorită funcțiilor incluse și a rezultatelor obținute în urma folosirii sale, ocupa la momentul scrierii acestui articol primul loc în topul programelor de defragmentare. În plus, MyDefrag a fost primul soft de acest gen care a contopit screensaver-ul cu defragmentarea, reușind în acest fel să scape utilizatorii de grija defragmentării periodice.

defragmentarea hard disk-ului calculatorului

Iată care sunt principalele funcții ale programului de defragmentare MyDefrag și cum ne ajută acestea să menținem Hard Disk-ul în cea mai bună formă posibilă de-a lungul timpului:

  • Analyze only: instrumentul de analiză ce ne oferă informații precise despre starea actuală a Hard Disk-ului, a spațiului ocupat pe acesta și a procentului fișierelor fragmentate.
  • Consolidate free space: va muta fișierele și folderele existente pe Hard Disk la începutul acestuia. În acest fel, Hard Disk-ul va lucra mai puțin atunci când va fi solicitat și va răspunde mai rapid la cererile sistemului de operare.
  • Data Disk Daily: va pune în funcțiune scripturile de optimizare și defragmentare rapidă, create special pentru partițiile ce nu găzduiesc sistemul de operare, a căror executare zilnică nu presupune niciun risc asupra Hard Disk-ului și a fișierelor aflate pe acesta.
  • Data Disk Weekly: realizează operații de defragmentare și optimizare a fișierelor de pe partițiile ce nu găzduiesc fișierele sistemului de operare, a căror executare săptămânală va ajuta Hard Disk-ul să ofere maximul randament posibil.
  • Data Disk Monthly: supune partiția selectată unor operațiuni de optimizare și defragmentare profund, ideale pentru a fi rulat la un interval de 30 de zile în scopul menținerii Hard Disk-ului în cea mai bună formă.
  • Defragment only: este instrumentul la care putem apela pentru a defragmenta la cerere un Hard Disk sau o partiție anume, acesta neincluzând operațiile de optimizare disponibile în celelalte scripturi.
  • Flash memory disks: are rolul de a defragmenta, optimiza și consolida unitățile de stocare Flash ori SSD, acesta fiind conceput astfel încât să utilizeze funcția de mutare în locul celei de scriere, datorită limitărilor avute de acest tip de dispozitive de stocare. Cu alte cuvinte, dacă dispuneți de un SSD, aceasta este funcția care vă va ajuta să-l mențineți în formă.

După cum veți vedea dacă îl veți instala si folosi, MyDefrag reprezintă la momentul actual soluția ideală pentru defragmentarea și optimizarea Hard Disk-urilor și SSD-urilor, acesta putând concura fără nici un fel de probleme cu soluțiile comerciale actuale, atât din punct de vedere al instrumentelor puse la dispoziția utilizatorului, cât și a rezultatelor obținute în urma utilizării acestora.

Download UltraDefrag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.