Detectează și înlătură toate vulnerabilitățile ce pot pune în pericol integritatea datelor din calculator

Multe persoane cred că dispunând de un soft antivirus instalat în calculator, acesta este 100% protejat de toate pericolele. Complet greșit ! După cum știm, sistemul de operare și aplicațiile sunt create de către oameni iar oamenii, fiindcă așa a fost sortit să fie, comit greşeli. În momentul în care un soft devine foarte popular acesta se transformă automat în ținta „căutătorilor de greșeli” despre care am auzit cu toții: „Hackerii„. Din momentul în care aceștia descoperă în softul analizat o portiță prin care pot prelua controlul asupra unui sistem informatic, greșeala de programare devine „Vulnerabilitate„.

Detecteaza vulnerabilitatile calculatorului

Creatorul software-ului vulnerabil poate întârzia un timp nedefinit în a-și da seama de problema ce presupune un pericol pentru toți cei care-i utilizează aplicația însă în momentul in care devine conștient de cauză, creează „antidotul” publicând-ul în cel mai scurt timp posibil sub forma unei actualizări. Din păcate, foarte multe aplicații -în general cele gratuite- nu instalează automat patch-urile; utilizatorii sunt cei care vor fi nevoiți să verifice cu regularitate dacă au apărut noi update-uri.

Personal Software Inspector este o aplicație gratuită care scanează sistemul, creează un registru cu aplicațiile instalate și prin intermediul unei baze de date detectează, descarcă și instalează automat [sau oferă link de download cu] ultimele actualizări pentru a înlătura vulnerabilitățile ce pot pune în pericol integritatea sistemului.

Personal Software Inspector scanează sistemul în căutarea vulnerabilităților și ne oferă, dacă este cazul, informații referitoare la măsurile ce va trebui să le luăm pentru a scăpa de problemele de securitate.

Protecția perfectă…

Din păcate, protecția perfectă nu există ! Da! Fără nici un fel de reținere contrazic editorul revistei “cip-cirip” care afirmă-într-un paragraf ce face parte dintr-un articol special dedicat unui număr mare de vulnerabilități, care afectează cele mai utilizate aplicații in sistemele de operare Windows- că utilizând calculatorul de pe un cont de invitat, deținând un “soft recent de securitate” și instalând ultimele update-uri vom putea dormi liniștiți convinși fiind, că sistemul este în completă siguranță.

Nenea editoru’, vin eu și întreb:

O singură dată ne-am confruntat cu vulnerabilități ce exploatate cu cap permiteau elevarea permiselor ?!? Nu. Răspuns corect!

În acest caz, cum putem preveni o eventuală neplăcere ?

Monitorizând comportamentul aplicațiilor instalate și trimițând un feedback creatorilor acestora ori de câte ori descoperim o funcționare suspectă, neadecvata funcției pe care o îndeplinește aplicația.

  Download Secunia PSI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.