Tip practic: Organizarea automată a directorului de download

Ai obiceiul să descarci de pe net „tot ce-ţi cade la mână” ?!? Dacă răspunsul este afirmativ atunci n-am să îndrăznesc să te întreb cum reuşeşti să menţii directorul de download organizat; eu nu pot… În schimb îţi voi vorbi despre MoveOut; o aplicaţie gratuită care, în funcţie de regulile stabilite de tine, va muta fişierele descărcate spre folderele ce le corespund.

1-MoveOut-Muta-FisiereCând vom rula pentru prima dată aplicaţia MoveOut va trebui să creem noile reguli şi vom indica în fiecare dintre acestea, aşa cum poţi observa şi în imaginea de mai sus, directorul de download apoi, directorul în care vrem să fie mutate fişierele în funcţie de tipul lor. Totuşi, pentru a fi pe înţelesul tuturor haideţi să luăm un exemplu:

Voi face click pe butonul Insert şi voi crea o regulă care va indica programului că trebuie să mute toate imaginile din directorul Downloads în directorul Pictures:

2-Setari-MoveOut

După ce am indicat locaţia ambelor directoare (sursă/destinaţie), scriu extensia fişierelor pentru care va funcţiona regula –în cazul de faţă *.jpg– în caseta corespondentă acestui parametru apoi nu îmi mai rămâne decât să fac click pe OK pentru a salva setările.

Important: Am testat programul pe Windows 7 şi am observat că regulile în care am combinat tipurile de fişiere (ex: *.jpg, *.png, etc) nu funcţionează. Din acest motiv vă recomand să creaţi o nouă regulă pentru fiecare tip de fişier în parte.

Dar nu aşteptaţi rezultate fiindcă nu am terminat încă ! Pentru ca programul să funcţioneze va trebui să activăm executarea regulilor şi facem asta printr-un click-dreapta pe icon-ul MoveOut poziţionat în system tray, apoi, un nou click pe Enabled:

3-Activare-MoveOut

Începând de acum, în funcţie de regulile create, MoveOut va muta automat fişierele cu extensia .jpg din directorul Download, în directorul Pictures. În acest mod voi avea în orice moment directorul de descărcări curat şi fişierele organizate în calculator. Dacă sunteţi mulţumiţi de funcţionarea sa puteţi să-l adăugaţi în lista programelor ce pornesc odata cu Windows-ul bifând caseta corespunzătoare acestei acţiuni, pe care o găsiţi în fila „Options” poziţionată în fereastra principală a programului.

Download MoveOut

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.