Notepad++ un înlocuitor avansat al editorului text Notepad din Windows

Utilizatorii mai avansați cu cerințe de editare mai complexe, nu sunt satisfăcuți de caracteristicile editorului text Notepad, utilitarul nativ al Windows. Programarea, dezvoltarea, editarea avansată presupune utilizarea de programe pe măsură. Un asemenea program este Notepad++, având suport în editarea codului sursă pentru mai multe limbaje de programare. În ciuda gamei largi de funcții, acesta are o interfață simplă, însă opțiunile editorului dezvăluie adevărata sa putere de editare.

Editor Texte Notepad++

Așa cum am menționat, Notepad++ acceptă mai multe limbi de programare, incluzând evidențierea celor mai multe dintre aceste sintaxe. Un alt atu al editorului este posibilitatea de a lucra cu mai multe documente simultan, în aceeași interfață, făcându-l astfel deosebit de util și simplu în procesul de editare. Este mult mai simplă navigarea pe tab-uri printre documente, decât printre mai multe instanțe ale acestora.

Dintre caracteristicile principale, trebuie menționată posibilitatea înregistrării de macro-uri, editarea și rularea lor, adăugarea de plugin-uri, etc. De menționat în cadrul procesului de instalare, posibilitatea de a alege suita de plugin-uri care doriți a le instala. Pentru o experiență completă, avansată, este recomandată instalarea tuturor acestor plugin-uri, mărind în acest fel funcționalitatea editorului.

Notepad++ Plugin-uri

Opțiunile Notepad++, accesibile în tab-ul Settings, Preferences, oferă atât opțiuni de personalizare a interfeței, cât și a principalelor funcții ca limbaj de editare, asociere, printare, codare, etc. Notepad++ are suport și pentru caracterele specifice limbii române.

În încheiere, nu am decât cuvinte de laudă pentru Notepad++, putând fi folosit atât de cei avansați, cât și de începători, la editarea documentelor și fișierelor în format TXT, AS, MX, ADA, ASM, ASP, AU3, SH, BAT, C, ML, H, CS, CSS, F, HS, HTML, INI, REG, JSS, JAVA, JS, LSP, LUA, MAK, NFO, M, NSI, PAS, PL, PHP, PS, PY, RC, RB, SCM, ST, SQL, TCL, TEX, VB, V, VHD, XML.

Download Notepad++

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.