Efecte vizuale ce pot fi dezactivate pastrand un aspect placut

Daca vinerea trecuta va vorbeam despre dezactivarea completa a efectelor vizuale pentru cresterea performantei, astazi revin cu un articol in care va voi arata ce efecte vizuale putem dezactiva pentru a creste performanta, si ce efecte vizuale putem pastra pentru a mentine aspectul la un nivel placut.

Efectele vizuale ce pot fi dezactivate pentru o performanta mai buna

Asadar, iata care sunt efectele vizuale ce pot fi dezactivate fara ca, aparent, aspectul sistemului de operare Windows sa se vada afectat:

 1. Animate controls and elements inside windows
 2. Animations in the taskbar and start menu
 3. Fade or slide menus into view
 4. Fade or slide ToolTips into view
 5. Fade out menu items after clicking
 6. Save taskbar thumbnail previews
 7. Show shadows under mouse pointer
 8. Show shadows under windows
 9. Show translucent selection rectangle
 10. Slide open combo boxes
 11. Smooth-scroll list boxes

Cum ajungem la aceasta lista ?!?

Computer » Click-dreapta » Properties » Advanced System Settings » Advanced » Performance » Settings » Visual Effects » Custom

Deselectand aceste casete, asa cum am spus si mai devreme, Windows 7 va fi aparent acelasi insa va castiga in performanta.

De ce aceasta lista ? Uite asa, pentru cei, pentru care aspectul sistemului de operare, pe langa performanta, joaca un rol important.

7 Comentarii

 1. aflandu-ma in imposibilitatea de a folosi mana dreapta voi lasa doar un comentariu scurt :  nu se observa nici o diferenta de aspect dupa ce am dezactivat efectele viziuale propuse de tine, dar, parca windows-ul se misca putin  mai rapid decat inainte.. sincer sa fiu pentru mine aspectul are un rol foarte important.

  1. Inseamna ca mi-am atins scopul. Multe persoane s-au plans ca dezactivarea efectelor vizuale transforma Windows 7 intr-un XP demodat si ca prefera sa sacrifice performanta. Am facut diverse teste si am observat ca performanta poate fi imbunatatita mentinand activate doar efectele de care ne lovim frecvent si a caror dezactivare ar avea un impact prea mare asupra aspectului. Asa am ajuns la lista publicata azi.

  1. XP n-are efecte vizuale independente care sa aiba un consum semnificativ de resurse. Cu alte cuvinte, in XP, daca vrei sa se simta diferente, dezactivezi tot mergand pe activarea functie ¨Ajustarea pentru cea mai buna performanta¨.

 2. Esti foarte tare, jur! Tocmai mi-am recuperat nervii inapoi, k de o saptamana nu mai suportam cum se misca.. Bine, am urmat si alte sfaturi ale tale k sa ajung la un pc mai rapid :D Merciii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.