Facebook pentru Windows 8 și Windows 8.1

Mai există utilizator de calculator care să nu aibă cont pe Facebook? Probabil cei de modă veche, ce consideră Facebook un moft (încă!). De regulă, contul de Facebook se accesează prin intermediul unui browser. Dar, sunt aplicații dedicate care ne țin permanent în legătură cu cercul de prieteni, la curent cu toate noutățile și notificările. Ca sa fie „în trend”, Microsoft și-a făcut datoria și a lansat în Windows Store, aplicația gratuită Facebook pentru Windows 8 și Windows 8.1.

1-Windows Store-Facebook

Pentru a instala aplicația, deschideți Charm Bar (Win+C), apoi dați click pe Search. Derulați în jos, apoi dați iarăși click pe Store și tastați Facebook în căsuța Search. Apoi, selectați aplicația și dați click pe Install. De asemenea, puteți accesa acest link, apoi apăsa butonul „View in Windows Store”.

În cazul în care întâmpinați dificultăți cu instalarea aplicației Facebook propriu-zisă în Windows 8, alegeți instalarea versiunii Facebook Forever, sau Facebook Lite. Din păcate, în toate versiunile veți avea și reclame, acestea dispărând la achitarea unei anumite sume.

2-Windows Store-Facebook-aplicatie

Interfața aplicației este similară cu cea de pe contul oficial Facebook, bineînțeles, adaptată la ecranul Start al sistemelor de operare Windows 8 și Windows 8.1. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, aveți întreaga listă cu prieteni, ultimele actualizări ale lor (News Feed), mesaje, ultimele fotografii încărcate de prietenii din listă și, bineînțeles, fereastra de chat.

3-Windows Store-Facebook-forever

În acest fel, aplicația Facebook vă oferă posibilitatea accesării contului personal Facebook, fără să fiți nevoiți să deschideți browser-ul. Diferența dintre versiunea Lite și celelalte versiuni, este aceea că prima nu vă oferă fereastra de chat în interfața sa.

8 Comentarii

 1. Mie nu imi merge adica nu o pot instala pe Win8 imi spune ca nu indeplinesc cerintele minime si da am limba pc-ului pe English US. Pana acum am crezut ca e only Win 8.1, dar vad ca tu spui ca e si pentru Win8. Care crezi ca e problema?

  1. În articol am pomenit și de celelalte versiuni ale aplicației, cea propriu-zisă fiind pentru Windows 8.1. Titlul articolului se referă la toate versiunile aplicației. Asta-i problema…Așa cum am spus în articol, „dacă întâmpinați dificultăți…..” ai citit?

   1. Da scuze nu am citit. O sa incerc una din alea si poate in viitorul apropiat o sa si upgradez la 8.1. Mersi si scuze ca am intrebat aiurea fara sa citesc!

 2. Am transfrrat poze pecalc.pana acum cateva luni . Acumtel.NOKIA, nu mai gaseste bluetooth-ul si nu mai imi apare ca instalat.Fotografiile importate pana acum,au ramas.Ce am de facut ? Multumiri .Am bluetooth pe tel.

  1. Reinstalează bluetooth, driver, etc…ia-o de la capăt. Văd că nu dai niciun detaliu, ce bluetooth ai pe pc, care pe care nu-l vede…

 3. Va salut cu respect,va rog sa ma ajutati daca se poate si anume:cineva din bloc a deinstalat Internetul si acuma suntem mai multi care nu avem net , ne puteti cumva ajuta? Va multumesc foarte frumos!
  Scarabeu,cetatean care locuieste la bloc,scara a doua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.