Cum poți folosi un program sau joc pentru XP în Windows 7

Cu ceva timp în urmă am descărcat Windows 7 Professional și l-am instalat pe un calculator care îndeplinea cerințele de sistem pentru realizarea instalării. „Problema” e că mi-a plăcut atât de mult încât laptopul pe care plănuiam de mult timp să-l cumpăr, l-am luat cu acest sistem de operare. Din păcate, dezvoltatorii unui program pe care îl folosesc foarte des și de care am foarte mare nevoie, nu s-au ostenit să lanseze o versiune compatibilă cu această versiune de Windows, fiind practic obligat să apelez la modulul de compatibilitate.

Chiar dacă n-am să vă spun despre ce program este vorba, am să vă arăt cum puteți folosi orice program sau joc pentru Windows XP în Windows 7.

Pentru a putea rula în Windows 7 un program sau joc compatibil doar cu Windows XP, faceți click-dreapta pe iconița acestuia » Properties. În panoul de proprietăți ce se va deschide, alegeți fila Compatibility, iar la Compatibiliy mode, după ce bifați caseta „Run this program in compatibility mode„, selectați cea mai recentă versiune a Windows XP în care poate fi rulat acel program.

programe pentru xp in windows 7 si windows 8

În unele situații, pentru a rula un program în modul compatibilitate va trebui să-l executați cu drepturi administrative. Dacă programul pe care încercați să-l rulați în Windows 7 raportează vreo eroare după setarea și aplicarea modului de compatibilitate, reveniți la panoul de proprietăți și selectați caseta „Run this program as an administrator„, din cadrul „Privilege level„.

4 Comentarii

  1. La mine am incercat si nu e exact de care ai zis de mai sus…eu am atfel de windows 2002 cu Sp3 asa nu poate sa faca XP in Windows 7??

  2. Asa trebuie sa faci daca vrei sa instalezi gta IV pe win7(asa am facut eu ca altfel nu vrea sa-l instaleze pe win7)…super site-ul ;) bravo Cristian;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.