Învaţă-ţi antivirusul să scaneaze periodic calculatorul şi uită de griji !

Nu, antivirusul nu este genul de aplicație pe care o instalezi și uiți de ea ! Experții în securitate IT recomandă realizarea periodică a unei scanări complete a sistemului în căutarea posibilelor fișiere infectate ce au scăpat protecției proactive. Doar în acest mod poți fi convins 100% că datele tale sunt în siguranță și că integritatea sistemului de operare nu este compromisă.

programeaza scanarea calculatorului

Majoritatea suitelor de securitate ne permit să programăm scanarea periodică a întregului sistem; programând o astfel de scanare nu mai suntem nevoiți să stăm cu ochii pe calendar pentru a realiza la timp acțiunile pertinente acestui proces, vital sănătății calculatorului, și nici nu vom avea parte de surprize neplăcute.

BitDefender Internet Security 2011, soluția antivirus de care sunt mai mult decât mulțumit și pe care o folosesc de ceva vreme pe calculatorul în fata căruia petrec cel mai mult timp, permite programarea următoarelor tipuri de scanare:

 • Deep System Scan
 • Full System Scan
 • Quick Scan
 • Auto-Logon Scan
 • My Documents Scan
 • Contextual Scan şi Device Scanning

Înainte de toate facem click pe „Antivirus„, mergem la fila „Virus Scan” și în dreptul opțiunii „Full System Scan” facem click pe butonul „Schedule” (img. sus). În noua fereastră ce se va deschide bifăm caseta „Periodically” și în continuare alegem intervalul de timp (ex: la fiecare șapte zile) și ora la care scanările periodice vor fi realizate (ex: 09:24 dimineața):

programarea scanarii

Nu ne mai rămâne decât să alegem partițiile care vor fi supuse analizei periodice și… Și asta e tot. Începând de acum, periodic, antivirusul va scana calculatorul în căutarea posibilelor fișiere infectate ce au reușit să treacă de protecția proactivă (deși nu prea cred ca e posibil în cazul de fată), și va lua măsurile necesare înlăturării lor.

Acum, dacă nu ți-ai cumpărat încă un antivirus îți voi oferi ocazia să câștigi una din cele trei licențe de un an pentru soluția BitDefender Internet Security 2011. Cum poți intra în posesia unei astfel de licențe ? Fi unul dintre primele trei persoane care vor răspunde corect la următoarele întrebări:

 1. Ce protecții oferă BitDefender Internet Security 2011 ?
 2. Câte calculatoare poți proteja cu BitDefender Internet Security ?

Notă: Răspunsurile le afli pe BitDefender.ro

Obs:

 • Răspunsurile trimise vor fi afișate astăzi, 15 noiembrie 2011 la orele 22:00.
 • Licența va fi trimisă prin email și va permite utilizarea soluției BitDefender Internet Security 2011 timp de 365 zile de la activare.
 • Valoare totală a licențelor puse în joc: 135 €
 • Licențele sunt oferite cu sprijinul BitDefender Romania.

4 Comentarii

 1. Burlan Marius a fost primul si singurul care a trimis raspunsurile corecte (prin formularul de contact).
  Felicitari Marius! Ai castigat o licenta de un an pentru BitDefender Internet Security 2011. Te rog sa ne contactezi pentru a-ti ridica premiul!

  Nota: Celelalte 2 licente vor fi reportate pentru urmatorul concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.