Program de backup și restaurare foldere: SavRestaure

Despre backup și restaurare aș putea face un articol serial, dar nu cred că interesează pe toată lumea. Utilitatea unui backup se vede abia atunci când sistemul nu mai este funcțional, sau diverse documente nu mai pot fi recuperate, fiind pierdute definitiv, din varii motive. Aceeași utilitate vă poate scăpa de reinstalarea sistemului de operare, restaurarea unui backup fiind mult mai simplă. Dar, de multe ori, nu avem nevoie să creăm o copie a sistemului doar pentru un anume folder cu documente de mare importanță. În acest caz, SavRestaure, o aplicație gratuită, vă poate fi de un real folos.

1-SavRestaure-interfata

Mica aplicație poate fi instalată, sau se poate rula în modul portabil, având aceleași caracteristici. Scopul principal al SavRestaure este crearea unei copii de siguranță a unui folder, inclusiv subfolderele conțnute, pentru o restaurare ulterioară.

La prima rulare, veți fi întâmpinați de fereastra cu opțiuni legate de crearea copiei, opțiuni destul de simple, pe înțelesul tuturor. Mai întâi, alegeți destinația, locul unde veți salva copia de siguranță (Destination directory), apoi, în funcție de câte copii veți face, stabiliți adăugarea doar a datei, sau și a orei executării. După ce selectați folderul căruia doriți să-i faceți un backup (Directory to save), dați OK. Veți ajunge la fereastra din prima imagine, unde veți da click pe butonul cu semnul verde.

2-SavRestaure-optiuni-backup

În funcție de mărimea conținutului, veți avea în scurt timp o copie a folderului ales în format WDZ, copie ce se poate restaura foarte simplu: în interfața aplicației, selectați butonul galben, apoi versiunea copiei, în cazul în care ați creat mai multe și dați restore. Pentru o utilizare cât mai simplă, puteți crea o asociere a formatului WDZ cu SavRestaure, iar la un dublu-click pe fișier, se va deschide în interfața sa.

Download

Securitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.