Program pentru securitatea HDD, DVD-RW, dispozitive externe USB: Drive-Thru

Dispozitivele de stocare interne, sau externe sunt părți foarte importante ale oricărui calculator sau laptop, practic, constituind un depozit unde stocăm tot ceea ce ne interesează. În mod implicit, aceste dispozitive nu sunt asigurate din punct de vedere al securității, pot fi accesate de orice persoană care are acces la calculatorul respectiv. Drive-Thru este un program portabil, gratuit, cu ajutorul căruia puteți gestiona aceste dispozitive, asigurând securitatea prin ascunderea și blocarea acelora care dețin date sensibile.

1-Drive-Thru-interfata

În afară de hard disk-urile interne, programul va detecta automat și dispozitivele externe, conectate prin porturile USB. Mai mult, va detecta chiar și discurile RAM instalate de utilizator.

Caracteristici precum Add to Drive Context Menu, Removable Disk Write-Protection, CleanUp, Defrag & BackUp Path și alte opțiuni de monitorizare, dovedesc gradul de complexitate al programului. Bara tip navigator din partea stângă conține toate funcțiile oferite utilizatorului. Astfel, în primul modul, se poate ascunde, bloca și dezactiva funcția Autorun pentru orice tip de unitate de stocare (imaginea de mai sus).

Drive Substitution vă oferă posibilitate substituirii unei unități, specificând o locație, un folder asociat acelei unități. Funcția CD/DVD Tools permite montarea, demontarea imaginilor în format ISO și chiar inscripționarea lor.

Drive Configuration este modulul unde puteți activa sau dezactiva protecția la scriere pentru discuri amovibile, schimbarea literelor partițiilor, a pictogramelor asociate, etichetei, precum și modificarea utilitarelor implicite Windows, de curățare, defragmentare și backup cu cele ale programelor instalate.

2-Drive-Thru-configuratie-disc

Ultimul modul, Others, oferă posibilitatea monitorizării unui hard disk sau partiție la intervale de timp impuse de utilizator, cât și posibilitatea dezactivării complete a funcției Autorun/Autoplay pentru aceleași unități de stocare.

3-Drive-Thru-altele

Așa cum am spus mai sus, Drive-Thru este un program destul de complex, ce se adresează în special cunoscătorilor. Nu va recomand a face experiențe în necunoștință de cauză, riscați să pierdeți date. Așa că, înainte de toate, vă recomand să creați o copie de siguranță a sistemului, pentru orice eventualitate.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.