Program de verificat și reparat erorile hard disk-ului

Hard disk-ul (HDD) este singura componentă mecanică a calculatorului supusă acțiunilor externe. Mai devreme sau mai târziu, va „îmbătrâni”, dând semne de oboseală, respectiv erori. Ca să-i prelungim cât mai mult viața, apelăm la diverse programe de verificare și reparare a acestor erori. Unul dintre acestea ar putea fi CheckDrive, un program gratuit ce poate fi rulat în orice versiune a sistemului de operare Windows.

program de verificat si reparat erorile hard disk-ului

CheckDrive are o interfață grafică destul de atrăgătoare, simplă, cu toate opțiunile la vedere organizate pe tab-uri. După instalarea programului, va trebui activat pe pagina web a dezvoltatorului. Veți primi un mail la adresa indicată, cu un link ce va activa automat programul, la accesarea sa.

Verificarea se face foarte simplu, selectând partiția respectivă din interfața CheckDrive. Procesul de scanare nu ia mai mult de câteva minute, cu recomandarea ca în acest timp să evitați activitatea pe calculator. Programul nu afectează în mare măsură resursele sistemului, iar la finalul procesului veți avea confirmarea împreună cu rezultatul scanării.

În cazul în care va găsi erori ale hard disk-ului, vi se oferă posibilitatea vizualizării raportului respectiv, sau documentarea pe Internet în legătură cu acestea. De asemenea, în funcție de gravitatea erorilor, le puteți ignora. Repararea lor se va face automat cu ajutorul utilitarului Windows CHKDSK la următoarea repornire a sistemului.

repararea erorilor de pe Hard Disk

Secțiunea Drive information vă oferă câteva informații în legătură cu partiția selectată și denumirea, tipul și mărimea întregului hard disk. De asemenea, programul oferă rezultatul SMART (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) al monitorizării Hard Disk-ului.

Informatii Hard Disk

Cele câteva opțiuni puse la dispoziție, permit rularea programului odată cu sistemul de operare și activarea monitorizării pe fundal, Background Guard. În acest fel, CheckDrive vă va informa periodic printr-un pop-up de starea discului. Rularea programată a scanării discului, Task Scheduler este valabilă doar în versiunea PRO. Îl puteți descărca de aici.

Un alt program util pentru repararea erorilor hard disk-ului este și Disk Heal, un program pe care l-am prezentat anul trecut pe blogul meu personal, tot gratuit și la care, în caz că cel prezentat mai sus nu vă este de ajutor, vă recomand să apelați cu încredere. Pe mine m-a scutit de multe bătăi de cap la un moment dat, iar de atunci mi-a cam rămas la inimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.