Program de verificat viteza de scriere/citire a hard disk-ului: HD_Speed

Periodic, este o bună idee de a verifica viteza de scriere/citire a hard disk-ului, aceasta fiind un parametru destul de sugestiv asupra stării de sănătate a HDD-ului. Bineînțeles, în cazul achiziționării unui nou hard disk, în vederea înlocuirii celui vechi, suntem curioși dacă parametri specificați de producător se apropie de cei reali. Cei mai experimentați vor folosi programe speciale, complexe, ca HD Tune, ce oferă informații complete, însă, pentru scopul propus, putem folosi HD_Speed, un program gratuit și portabil.

1-HD_Speed-interfata-start

Destinat doar verificării vitezei de scriere/citire a hard disk-ului, programul are o interfață deosebit de simplă, fără alte opțiuni avansate, fiind destinat oricărei categorii de utilizatori, chiar și începătorilor.

HD_Speed oferă posibilitatea testării acestui important parametru al unui hard disk, valoarea putând fi exprimată, după preferințe, în bits/s sau bytes/s. De asemenea, programul este capabil a afișa erorile petrecute în timpul testului. Există posibilitatea testării hard disk-ului ca unitate, dar și individual pe partiții. Selectarea opțiunii Test burst rate vă va afișa valoarea de vârf a vitezei de scriere sau citire, exprimată în MB/s.

2-HD_Speed-test-citire-hdd

În funcție de capacitatea hard disk-ului, consider că un test pe durata a 10-15 minute este suficient pentru a ne face o idee asupra acestei performanțe. Oricum, în timpul verificării acestui parametru, micul program nu consumă mai mult de 20MB RAM, deci nu aveți de ce să vă faceți griji în această privință.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.