Program pentru detectarea fișierelor ascunse/pierdute de pe dispozitivele USB: File Hider/Unhider

Vi s-a întâmplat vreodată să vă dispară fișierele de pe un dispozitiv USB? Da, acest lucru se poate întâmpla în cazul infectării dispozitivului respectiv cu un anuit fel de virus, ce modifică atributele fișierelor. Am întâlnit destule astfel de situații pe multe forumuri, cele mai multe sfaturi constând în formatarea acelui dispozitiv, deci pierderea datelor. File Hider/Unhider este un mic program gratuit și portabil, conceput tocmai pentru a „vedea” aceste date pierdute și, bineînțeles, posibilitatea de a le recupera.

1-File Hider-Unhider-interfata-meniu

Programul este foarte simplu de folosit, interfața prezentând toate dispozitivele de stocare interne și externe conectate la calculator prin porturi USB. Meniul contextual oferă explorarea folderelor, oferind previzualizarea conținutului și toate celelalte caracteristici ale utilitarului.

Dezvăluirea tuturor datelor ascunse poate crea confuzie utilizatorului începător, însă există posibilitatea ștergerii fișierelor necunoscute. Ștegerea se poate face prin metoda simplă, tradițională, sau prin trunchiere fișierului până la eliminarea tuturor datelor conținute, aceasta fiind o eliminare definitivă.

2-File Hider-Unhider-stergere-continut

Tot meniul contextual oferă posibilitatea modificării atributelor datelor ascunse, devenind astfel vizibile, deci nu rămâne decât recuperarea lor. În plus, pentru protejarea fișierelor de sistem, aveți posibilitatea de excludere a acestora prin selectarea opțiunii respective. Pentru deblocarea tuturor caracteristicilor ascunse ale File Hider/Unhider, nu trebuie decât să trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail a dezvoltatorului său.

3-File Hider-Unhider-modificare-atribute

În încheiere, pentru cei mai puțin inițiați, trebuie să precizez prescurtările folosite în stabilirea atributelor fișierelor. Deci, H= ascuns (hidden), R= doar pentru citire (read only), S= fișier de sistem, A= arhivă și mai sunt, însă nu le veți întâlni în astfel de cazuri, acestea fiind cele uzuale, care interesează în cazul de față.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.