Program pentru căutarea rapidă a fișierelor în calculator: Quick Search

Posesorii unor hard disk-uri de mari capacități (și nu numai ei!) sunt predispuși a descărca și stoca fișiere de tot felul, în speranța că poate vreodată vor fi utile. Cu timpul, acestea se adună în număr mare, în locații diferite, de obicei uitând de ele. Căutarea lor, presupune de multe ori, timp (de pierdut!) și nervi de oțel. În trecut, am scris mai multe articole despre aplicații foarte utile, ce ne ușurează căutarea fișierelor: Everything, FileMind, UltraFileSearch Lite, Recent File Seeker și altele. Quick Search este un alt asemenea program de căutare rapidă a fișierelor în calculator, mult mai rapid decât Windows Explorer.

1-Quick Search-interfața-redusa

Quick Search este gratuit și foarte rapid în procesul de căutare. La prima rulare, interfața sa, dacă o putem numi așa, este doar o simplă bară de căutare, care se va deschide odată cu afișarea rezultatelor.

După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, interfața se poate expanda în Full Mode, cu posibilitatea de a filtra procesul de căutare în funcție de tipul de fișiere căutate. Această posibilitate scurtează foarte mult timpul de căutare, reducându-l la mai puțin de o secundă. În plus, față de alte programe de gen, filtrarea se poate face și pe foldere cu denumirea cunoscută, sau apropiată cuvintelor cheie introduse în bara de căutare.

2-Quick Search-interfața-full-mode

La selectarea unui fișier în lista cu rezultate, în bara inferioară va fi afișată calea sa pentru o localizare cât mai simplă. Meniul contextual al interfeței Quick Search este același cu cel din Windows Explorer, făcând posibile operațiunile de copiere, ștergere, mutare, etc, fără necesitatea deschiderii locației respective.

3-Quick Search-creare-filtre

Opțiunile programului (imaginea de mai sus) oferă posibilitatea rulării odată cu sistemul de operare, posibilitatea activării prin apăsarea de două ori a tastei Ctrl și, deosebit de util, posibilitatea de a crea filtre proprii de căutare în funcție de extensia fișierelor. Toate fișierele căutate vor fi indexate în funcție de locațiile respective, în acest fel, o căutare ulterioară fiind mult mai rapidă.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.