Program de sincronizare automată a folderelor: Bamboo File Sync and Backup

Datele personale, sensibile cât și altele care trebuiesc păstrate în siguranță, necesită o grijă deosebită, pierderea lor fiind comparabilă, în multe cazuri, cu un dezastru. Pierderea lor poate surveni prin formatarea sau ștergerea accidentală, infectare cu diverși viruși, etc. Cel mai sigur mod de a le asigura, este fie crearea periodică a unui backup, fie crearea a două foldere pereche ce vor fi sincronizate în permanență. Bamboo File Sync and Backup este un astfel de program, ce poate asigura sincronizarea și crearea unui backup al folderelor ce conțin date de importanță majoră.

1-Bamboo File Sync and Backup-optiuni-sync

Programul oferă și versiunea comercială, însă cea gratuită, pentru uz personal, dispune de opțiuni mai mult decât suficiente pentru utilizatorul casnic, în plus, fiind foarte simplu și intuitiv de folosit.

La prima rulare a programului veți fi întâmpinați de un asistent de configurare a sarcinii ce urmează a fi executată. Astfel, hotărâți cum doriți să se desfășoare acțiunea, sincronizare a două foldere pereche, backup, sau contopire a două foldere. Celelalte fiind mai simple, am ales sincronizarea unei perechi de foldere. După selectarea celor două foldere de sincronizat, aveți posibilitatea de a crea filtre în funcție de tipul de fișiere pe care doriți să includeți în sarcină.

2-Bamboo File Sync and Backup-locatii-foldere

La pasul al trei-lea, veți fi interogați asupra evenimentelor ce pot avea loc în timpul executării sarcinii de backup sau sincronizare a datelor respective. În funcție de importanța datelor, se poate prioritiza una dintre locații, omiterea conflictelor, sau va trebui să hotărâți la momentul respectiv.

3-Bamboo File Sync and Backup-conflicte

Înainte de a trece la executarea sarcinii, Bamboo File Sync and Backup vă oferă câteva opțiuni de ajustare a parametrilor, cât și posibilitatea de a opri calculatorul, sau a-l trece în modul Sleep sau Hibernate, la finalizarea executării sincronizării. Utilitatea opțiunii se face simțită în cazul folosirii dispozitivelor externe de stocare.

4-Bamboo File Sync and Backup-sync-optiuni

În acest fel, puteți crea mai multe sarcini, fiecare cu parametri diferiți, în funcție de necesarul fiecăruia. Meniul contextual al unei sarcini selectate în interfața aplicației, permite programarea executării sarcinii conform unui orar bine stabilit pe zile, saptămâni, luni, sau la pornirea sistemului de operare.

5-Bamboo File Sync and Backup-programare-sarcini

Astfel, veți avea siguranța nu numai a păstrării în siguranță a datelor importante, dar în același timp vor fi actualizate în permanență, modificările aduse într-un folder fiind sincronizate în folderul pereche, în mod automat. Pentru crearea acestor foldere, puteți folosi dispozitive de stocare externe, sau chiar un alt calculator din rețeaua LAN, în acest fel, având datele actualizate la purtător. Ultima versiune a programului fiind compatibilă cu sistemele de operare Windows 8 și Windows 8.1, reprezintă încă un motiv în alegerea sa.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.