Program pentru blocarea calculatorului: ScreenGuard

Acasă sau la birou, calculatorul, printre altele, devine confidentul nostru, căruia îi încredințăm spre păstrare multe date personale, secrete. Totuși, acestea trebuiesc „păzite” de ochi curioși. Există multe metode, de la crearea unor foldere protejate, până la blocarea calculatorului atunci când nu ne aflăm lângă el. Windows ne oferă această posibilitate (Win+L), însă, cineva mai priceput poate trece de acest blocaj. ScreenGuard oferă o modalitate de a proteja datele importante prin blocarea desktop-ului.

1-ScreenGuard-creare-cont-utilizator

ScreenGuard este un program gratuit ce adaugă un scut de protecție a calculatorului, prin blocarea accesului persoanelor străine, prin utilizarea unor combinații de numere și parole.

Față de caracteristica nativă Windows (Win+L), ScreenGuard implementează un nou mod de autentificare ce nu este protejat numai cu o parolă, ci și printr-o combinație secretă de numere stocate pe un stick USB, jucând rolul unei chei fizice de acces. După instalarea programului, este necesară repornirea sistemului în vederea creării unui cont cu un nume de utilizator și parolă personalizate, ce va fi atribuit unui stick USB sau alt dispozitiv amovibil.

Așa cum se vede în prima imagine, vă creați un cont normal, cu nume de utilizator și parolă, mai complexă, nu ca în imagine, selectați stick-ul USB din lista dropdown Drive, apoi click pe Register și OK. Interfața programului își va face apariția, primul lucru necesar fiind alegerea combinației numerice cu ajutorul tastaturii integrate, apoi click pe Apply Combo și Enable.

2-ScreenGuard-creare-combinatie-secreta

Pentru a simplifica acțiunea de blocare a calculatorului, opțiunile ScreenGuard oferă posibilitatea controlului cu ajutorul unui gadget, pe desktop, precum și posibilitatea de a bloca desktop-ul la simpla scoatere a stick-ului USB din portul unde a fost atașat. Trebuie menționat că, în cazul mai multor utilizatori ai aceluiași calculator, fiecare va trebui să posede stick-ul personal.

3-ScreenGuard-optiuni

În cazul activării stick-ului USB ca fiind cheia fizică de blocare/deblocare, ScreenGuard va rula în zona de notificare, monitorizând portul USB. Astfel, la simpla deconectare a stick-ului, calculatorul se va bloca. Ecranul de autentificare conține aceeași tastatură virtuală numerică, accesul în sistemul de operare necasitând introducerea parolei și, bineînțeles, a stick-ului USB. Deci, trebuie să aveți grijă să nu pierdeți acel stick. Cei aproximativ 4-5MB RAM consumați din resursele sistemului, nu cred că reprezintă o problemă pentru orice calculator.

Configurare Utilitare PC

2 Comentarii

  1. BUNA ZIUA.
    as dori sa imi dati si mie citeva sfaturi; de ceva timp, ma confrunt , cu citeva probleme la pc. am depstat ca cineva imi controleaza calculatoru de la distanta, pe mail mi sa sters,o convorbire cu itm BUCURESTI, stie ce miscari fac, daca caut locuri de munca, imi face discriminari, sa nu ma pot angaja. din gauza aceasta mam despartit de o fata, ia scris mesaje naspa.
    am loat legatura cu RDS, mia spus ca la ei e securizat, dar eu banuiesc ca ie cineva apropiat, si are cunostinte la ei. exzista softuri care sa blocheze, informatiile, la iesirea din pc, pentru straini, softuri de bruiaj, pentru straini,; vreau si un soft, pentru depistare, persoanelor, care te urmaresc, un expert aity BUCURESTI, mia spus ca o persoana apropiata, mia deschis mai multe saituri pentru discriminari, cu certificate medicale, sa infunde de tot, sa nu am succes la angajari, se pot afla acele saituri, de pe pc, sau persoane conpetente; detectivi, politie. e inportant sa aflu aceste lucruri. multumesc anticipat

    • Dacă îți este controlat pc de la distanță, probabil cineva care a avut acces la el ți-a plantat un keylogger și, bineînțeles, știe tot ce faci. Instalează Zemana AntiLogger și scanează. Cât despre restul… dacă ți-au fost sparte conturi de mail, rețele de socializare, etc, poți apela la detectivi particulari (mulți bani!), sau poliție…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.