Sincronizare bookmark-uri și Speed Dial în Firefox, Chrome și IE cu EverSync

Posibilitatea de a crea bookmark-uri în orice browser și funcția Speed Dial în Firefox, Chrome, Opera, Internet Explorer, etc, sunt două caracteristici minunate, scutindu-ne de mult efort în căutarea anumitor locații de pe Internet. În cazul unei reinstalări a browser-ului avem nevoie neapărat de bookmark-urile favorite, ajungând în unele cazuri la câteva sute. Pierderea lor ar însemna un real dezastru! Sau avem nevoie de aceleași marcaje în mai multe dispozitive, laptop, tabletă, smartphone, etc. EverSync, o extensie valabilă pentru Firefox, Chrome și IE, poate rezolva aceste probleme, scăpându-ne efectiv de griji.
1-EverSync-bara-extensii-FF

În acest articol voi prezenta instalarea și funcționarea add-on-ului în Mozilla Firefox, browser-ul meu implicit, însă este similară și în Google Chrome și Internet Explorer. De asemenea, extensia se poate instala în dispozitivele ce rulează Android, iOS și Windows Phone.

Instalarea se face tipic oricărui add-on, cu restartul browser-ului Firefox, după restart, poziționându-se în bara superioară, lângă butonul Home. În primul rând este necesară crearea unui cont EverSync accesând Options din meniul add-on-ului, apoi link-ul Register.

2-EverSync-creare-cont-EverSync

După crearea și autentificarea în contul personal EverSync, veți avea inițial, posibilitatea de backup și sincronizare a bookmark-urilor și Speed Dial pe serverul EverSync. Există trei modalități în acest sens:

Merge – datele din browser vor fi alipite celor de pe server, acesta din urmă având prioritate

Upload – copierea datelor din browser pe server

Download – copierea datelor de pe server în browser

Bineînțeles, prima dată va trebui să încarcați datele browser-ului pe server, deci click pe Upload. Serverul va crea în mod automat un backup al datelor, date ce se pot restaura tot cu ajutorul EverSync, butonul Restore bookmarks. În mod implicit sincronizarea se va executa automat la fiecare 5 minute. Dacă preferați să o faceți manual, deselectați opțiunea respectivă, sincronizănd datele conform opțiuni preferate.

3-EverSync-optiuni-sincronizare

Aceleași opțiuni veți avea și pentru Speed Dial, în fapt tot niște bookmark-uri accesibile la deschiderea unui nou tab de navigare în browser. Funcția Auto Backup History ține evidența activitătii de sincronizare și, implicit, al numărului de copii create automat. Tot în această secțiune, accesând linkul Online Access, aveți posibilitatea de gestionare a datelor sincronizate, direct pe serverul EverSync.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.