Sincronizeaza favoritele (bookmarks) browserului Firefox

Xmarks este un plugin ce sincronizează favoritele (bookmarks) browserelor Firefox, Internet Explorer, Google Chrome, Opera. Este foarte util deoarece cu ajutorul său menținem aceleași favorite în toate browserele, în toate calculatoarele pe care le folosim frecvent (acasă, la birou, la părinți, la scoală, etc.). În acest articol vă voi explica ce trebuie să facem pentru a sincroniza favoritele browserului Firefox între două calculatoare diferite, ori intre două Internet Browsere diferite, instalate în același calculator.

1-Favoritele-FirefoxDeschidem Firefox-ul și accesăm http://download.xmarks.com/download/all. În această pagină, facem click pe iconița corespunzătoare acestuia (prima), apoi instalăm plugin-ul:

2-Sincronizeaza-favoritele-in-Firefox-Instalare-Plugin

La finalizarea instalării ni se va cere să restartăm browseul. Când acesta se va redeschide, facem click în locul indicat de Xmarks:

3-Click-aici-Sincronizare-favoriteNi se va cere să introducem datele de logare (în cazul în care dispunem deja de un cont în Xmarks), sau ni se va oferi posibilitatea de a crea un cont nou.Eu nu aveam, așa că am optat pentru această ultimă opțiune:

4-Cont-nou-Sincronizarea-favoritelorDupă ce facem click pe „Create Account”, plugin-ul ne va afișa funcțiile de sincronizare opționale (sincronizarea parolelor, a istoricului, etc.), peste care trecem cu Next (dacă dorim să le ignorăm) sau bifăm doar casetele dinaintea opțiunilor ce ne interesează apoi lăsăm plugin-ul să realizeze sincronizarea:

5-Se-sincronizeaza-favoritele

Când vom dori să dispunem de aceleași favorite ca Firefox într-un alt calculator ori într-un alt Internet Browser, vom realiza aceleași acțiuni însă în loc de a crea un cont nou, vom utiliza datele de logare corespunzătoare contului proaspăt creat.

Pentru a instala Xmarks în Internet Browser-ul Internet Explorer, vă invit sa citiți articolul: Sincronizarea favoritelor în Internet Explorer.

2 Comentarii

    1. functioneaza si va functiona mult timp de acum inainte. LastPass a cumparat serviciul si a promis ca se va ocupa si de dezvoltarea lui. Nu m-ar mira ca in scurta vreme sa ne fie prezentat un add-on care sa unifice ambele servicii. Ramane de vazut…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.