Sincronizarea datelor importante din calculator cu Synchredible

Sincronizarea unor date de mare importanță în calculator ne poate scăpa de neplăceri în cele mai neprevăzute cazuri. Synchredible, versiunea gratuită, este un asemenea program ce oferă o soluție simplă pentru sincronizarea datelor, susținută de o gamă largă de preferințe de personalizare. Interfața sa este reprezentată de un asistent de configurare (wizard), ce ajută crearea sarcinilor de sincronizare.

Sincronizare foldere cu Synchredible

Primul pas al sincronizării datelor, presupune selectarea celor două foldere, cel inițial unde sunt stocate datele și cel unde se va face sincronizarea (vezi imaginea de mai sus).

După alegerea celor două locații, este necesară stabilirea direcției de sincronizare prin bifarea căsuței respective. Veți avea o scurtă informație asupra opțiunii, după bifarea opțiunii dorite. Opțional, aveți posibilitatea de sincronizare a fișierelor cu aceleași marcaje de timp, sau pe cele mai noi.

Alegerea tipului de sincronizare cu Synchredible

Al treilea pas oferă un set de opțiuni suplimentare de ștergere a fișierelor sau folderelor existente în directorul țintă, dar lipsesc în directorul sursă. Alte opțiuni se referă la sincronizarea arhivelor bit, sau ștergerea lor, excluderea fișierelor și folderelor ascunse și sincronizarea doar a fișierelor cu conținut diferit. De asemenea, în sistemul de fișiere NTFS este posibilă copierea drepturilor de acces la fișiere, a respectivului utilizator.

Optiuni de sincronizare a folderelor cu Synchredible

În continuare, aveți posibilitatea (butonul Add) de a crea filtre de excludere sau includere a unor foldere sau fișiere, de la sincronizare, sau filtrarea se poate face manual. Opțional, se pot sincroniza doar fișierele care au suferit schimbări în ultimele 14 zile.

filtre sincronizare

Pasul următor, poate cel mai important, oferă opțiunile de sincronizare după un anumit interval de timp pe care fiecare îl va stabili conform nevoilor proprii: la ora exactă, la un anumit interval de minute, pe zile ale săptămânii sau ale lunii, etc. O opțiune foarte utilă este cea de sincronizare automată la detectarea unui stick USB introdus într-un port al calculatorului.

programarea sincronizarilor

Nu în ultimul rând, Synchredible vă oferă posibilitatea de a planifica executarea diferitelor acțiuni, înainte și/sau după executarea sarcinii de sincronizare. Astfel, se poate rula un fișier, închiderea sau deschiderea Outlook, afișarea unui mesaj personalizat și multe altele. Opțional, acțiunea aleasă se poate executa chiar dacă sarcina de sincronizare a fost anulată.

actiuni inainte si dupa sincronizare

Ajunși la ultimul pas, va trebui să denumim într-un fel sarcina nou creată și (opțional) să o adăugăm unui grup, în cazul în care vom crea mai multe sarcini. Opțiunile suplimentare vă oferă posibilitatea unei previzualizări a conținutului, înaintea sincronizării, executarea sarcinii doar cu acceptul utilizatorului și atribuirea unei combinații de taste rapide pentru executarea manuală a sincronizării în cazuri speciale. Ajunși în acest stadiu, nu mai rămâne decât să aplicați executarea sarcinii prin acționarea butonului Apply.

Ajustari finale Synchredible

Opțiuni generale Synchredible sunt configurabile, de asemenea. Astfel, programul se poate rula odată cu sistemul de operare, de a porni minimizat, stabilirea priorității de rulare, cât și generarea de rapoarte în legătură cu executarea sarcinilor. De asemenea, se poate face verificarea integrității conținutului sincronizat. Setările respective se pot salva sub forma unui fișier în format REG, pentru o utilizare ulterioară.

optiuni si salvarea setarilor

În urma testelor, am rămas surprins asupra consumului resurselor de sistem, acestea fiind neglijabile. De neglijat însă, este răspunsul foarte bun al programului, cât și timpul rezonabil de executare a sarcinilor. Synchredible seamănă cu Sync Toy, un alt program similar de sincronizare, însă mult mai configurabil necesarului fiecăruia, prin opțiunile puse la dispoziție. Aceste atuuri, cât și compatibilitatea cu toate versiunile Windows, fac din Synchredible o alegere excelentă pentru sincronizarea datelor.

 Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.