Înregistrare desktop, cameră web sau IP, cu Free Screencast

Dacă doriți să ajutați un prieten în domeniul IT, cel mai simplu mod este printr-un videoclip explicativ. Sau, poate doriți să supravegheați o anumită zonă cu o cameră web, sau o cameră IP. Sau, foarte simplu, să faceți niște screenshot-uri desktop. Toate aceste opțiuni le găsiți la Free Screencast, un program gratuit, un veritabil „all-in-one”, ce poate satisface cele mai exigente pretenții.

Free Screencast

Chiar dacă programul este destul de complex, interfața sa este axată pe simplitate, fiind împărțită pe tab-uri pentru o navigare cât mai ușoară. Primul tab, Video Source, permite selectarea modului de lucru, fiind împărțit la rândul său:

  • Device – înregistrare cu camera conectată la calculator, cameră de supraveghere, sau programe terțe care utilizează camera web (Magic Camera, YawCam, etc)
  • Screen – înregistrare desktop cu sau fără cursorul mouse
  • Network – înregistrare cameră IP, de supraveghere (în rețea)

Fiecare mod de lucru are propriile opțiuni, alegerea formatului video, rezoluției, etc. Bineînțeles, nu lipsește posibilitatea de streaming. O opțiune destul de interesantă este aceea de a înregistra doar o porțiune a ecranului cu zoom, arie ce se poate stabili din coordonatele X și Y.

Secțiunea Audio permite și înregistrarea sunetului în clipul video, monocanal sau stereo, cu opțiuni de ajustare a nivelului balansului între canale.

Tab-ul Recording reprezintă funcția principală a programului ce permite alegerea formatului de ieșire, un cronometru de înregistrare, precum și opțiuni avansate ale compresiei audio/video, selectarea calității audio, etc.

Free-Screencast: Inregistrare Desktop

Frame Grabber oferă posibilitatea efectuării de captură ecran în format BMP, JPEG sau direct în clipboard pentru utilizarea în alte programe de editare imagini. Captura poate fi simplă, singulară sau în cascadă.

Free Screencast: Captura Desktop

Secțiunea Overlays permite aplicarea unei imagini sau text personalizat peste videoclip, ca semnătură personală, watermark.

Video Processing oferă posibilitatea aplicării de efecte (deinterlacing, flip, rotație, oglindă, pixelizare), decuparea zonei înregistrate cu efectul zoom.

Free Screencast: Aplicare Filtre

Opțiunile programului Free Screencast permit schimbarea tastelor de comandă ale înregistrării și comportamentul său înainte și după înregistrare.

Download

Un comentariu

  1. Buna ziua. Foarte interesant programul insa ma lovesc de o problema. Cred ca fac ceva gresit. Am cumparat o camera P2P IP Camera de exterior. Sunt legat la acelasi router si cu laptopul si cu camera insa nu stiu ce sa scriu la adresa url in program. Nu primesc imagini deloc. Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.