Program pentru crearea unui site, blog, prezentări interactive: WebSite X5 Free

Visul oricărui utilizator de Internet este să aibă propria pagină de Internet, blogul personal. Desigur, pentru crearea unui asemenea site, experiența își spune cuvântul, nu oricine deține cunoștințele necesare, ca să nu mai vorbim de costurile găzduirii pe server, al întreținerii, etc. Există anumite site-uri ce oferă posibilitatea oricui de a-și crea o pagină web după anumite tipare, cu găzduire gratuită, bineînțeles, cu anumite limitări. WebSite X5 Free este un program gratuit ce oferă posibilitatea creării unei asemenea pagini web, în calculatorul propriu.

1-WebSite X5 Free-interfata-principala

În trecut am mai abordat acest subiect în articolul despre uCoz, un site de creare online a unei pagini web, sau multiplele posibilități de creare a unui magazin propriu online oferite de diverse firme specializate în web-design.

WebSite X5 Free oferă avantajul creării propriei pagini web prin oferta variată de șabloane, plus o întreagă galerie cu previzualizare online a interfeței paginii alese. În afară de acestea, Incomedia, dezvoltatorul proiectului, oferă găzduire gratuită a site-ului timp de 12 luni în limita a 30GB spațiu, înregistrarea unui domeniu la alegere, sincronizare în cloud și un număr nelimitat de e-mail-uri, pentru versiunea trial Evolution 10.

Butonul Start din partea inferioară a interfeței vă ajută la crearea paginii web prin parcurgerea pas cu pas a unui asistent de configurare în detaliu. Începând de la alegerea unui șablon, a categoriei dedicate, a tipului de meniu, orizontal sau vertical, până opțiuni avansate cum ar fi alegerea stilului, modelelor, gestionarea datelor și a accesului, meniu pagină, reclame și multe altele.

2-WebSite X5 Free-configurare-pagina-web

Dacă ceea ce vă oferă WebSite X5 Free nu este pe placul vostru, puteți folosi propriile șabloane CSS, sau puteți crea un șablon de la zero, în cazul în care vă pricepeți. Proiectul, în orice stadiu îl veți avea la un moment dat, va putea fi previzualizat. În plus, îl puteți salva pentru a-l reedita și îmbunătăți ulterior. La final, veți avea posibilitatea de a publica pagina web pe Internet prin intermediul unui server FTP, fără a instala un astfel de program. Opțional, puteți salva proiectul pe orice dispozitiv portabil pentru a-l transfera pe alt calculator, sau pentru a modifica codul HTML.

3-WebSite X5 Free-optiuni-finale

Astfel, WebSite X5 Free oferă și unui utilizator mai puțin experimentat, cu minime cunoștințe, posibilitatea construirii unui site după propriul plac. Secțiunea Video Tutorial din interfața principală a programului oferă detalii explicative pas cu pas începând cu alegerea unui șablon pentru proiect, până la publicarea sa pe Internet.

Download

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.