Cum se poate crea sau converti un document PDF cu Free PDF Conversion Online

Despre documentele PDF, atât eu cât și Cristian, am scris multe articole, deoarece sunt tipul de documente cel mai traficat pe Internet, ușor de manipulat și editat. Însă, sunt cazuri când avem nevoie de același document PDF, dar în alt format, specific altor aplicații precum Word, Excel, Power Point, etc. Cel mai simplu mod de conversie PDF în alte formate este transformarea lor online. Un astfel de site este Free PDF Conversion Online, ce ne oferă conversia formatului PDF în DOC, XLS sau PPT. În plus, site-ul oferă posibilitatea de creare a documentelor PDF din aproape orice alt tip de document.

1-Free PDF Conversion Online-pagina-web

Conversia online este apreciată prin faptul că nu necesită instalarea unui program, este gratuită, procesul este destul de rapid și accesibil chiar și celor fără experiență în domeniu.

Interfața web este deosebit de simplă și intuitivă, cele patru posibilități oferite nu necesită ajustarea unor parametri specifici unui document, tot ce aveți de făcut, este să alegeți formatul de conversie DOC, XLS sau PPT, apoi să încărcați documentul PDF. Mai trebuie să oferiți și o adresă de mail validă pentru a primi „în plic” documentul respectiv, apoi click pe Start.

2-Free PDF Conversion Online-conversie

La fel de simplă este și opțiunea de a crea un document în format PDF, practic din orice alt tip de documente, inclusiv documente text. Procesul este foarte rapid, la finalizarea căruia veți primi documentul prin mail. Totuși, există o limitare, anume, mărimea documentului. Nu există vreo specificație anume, însă cred că nu sunt acceptate documentele mai mari de 1MB. Dar și acestea se pot despărți în mai multe părți, apoi se pot converti.

5 Comentarii

 1. Absolut fabulos.Sa faci conversia online fara vreun soft adaugat in calculator e o idee foarte interesanta.Eu am momentan First PDF instalat,dar cred ca renunt la el imediat.Un articol minunat.Multumim!!

 2. Salutare,
  Te rog, frumos sa ma ajuti cu un sfat: In XP mi-a disparut New Text Document,cand dau clic dreapta. Ce trebuie reparat sau creat in registry pentru a reveni?
  Iti multumesc!

  1. Deschide editorul de registru și caută:
   HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryBackgroundshellexContextMenuHandlers
   Selectează cheia New, iar în partea dreaptă, dublu-click pe Default și pune valoarea asta {D969A300-E7FF-11d0-A93B-00A0C90F2719} O poți lua cu Copy/Paste. Apoi dai restart la pc.

 3. Buna ziua,

  Daca este posibil, as sugera o sa prezentati si softuri (cu instalare sau portabile) ce pot sterge EFIX-urile de la fotografii sau alte imagini ce contin astfel de date.
  M-ar interesa daca exista un astfel de program unde sa am posibilitatea sa pot importa una sau mai multe imagini sau, un folder ce contine zeci sau sute de imagini.

  Va multumesc mult pentru intelegere,
  M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.