Cum îți poți face propriul meniu Start portabil cu Portable Start Menu

Meniul Start, o caracteristică Windows foarte apreciată și utilă în același timp, cu care suntem obișnuiți de mulți ani de zile, a dispărul în ultimele versiuni Windows 8 și Windows 8.1. Feedback-ul negativ nu a fost luat în serios de gigantul Microsoft, alți dezvoltatori având grijă de acest lucru. O altă soluție ar fi construirea propriului meniu Start ce se poate instala, sau se poate rula în versiune portabilă, pe orice calculator, de pe un stick USB. Toate aceste condiții se pot îndeplini cu Portable Start Menu, o mică aplicație gratuită.

1-Portable Start Menu-interfata

Cu un nume destul de sugestiv și foarte simplu de folosit de către oricine, Portable Start Menu poate crea un meniu Start, un lansator rapid de aplicații, ce va rula în zona de notificare a sistemului de operare.

Diferența dintre clasicul Start Menu și această aplicație, este posibilitatea practic nelimitată de personalizare a meniului, crearea de foldere, categorii, etc. Toate aplicațiile pe care doriți să le adăugați în meniul pus la dispoziție, se pot selecta navigând în locația respectivă cu opțiunea New application din meniul contextual al interfeței, sau butonul din bara superioară.

2-Portable Start Menu-adaugare-aplicatie

Puteți adăuga aplicatii instalate în calculator, sau portabile. În cazul în care doriți să rulați programul și pe alte calculatoare, va trebui să plasați aplicațiile portabile pe stick-ul USB, unde va fi instalat și Portable Start Menu. Lansarea lor se poate face normal, minimizat sau maximizat. De asemenea, îi puteți atribui iconița preferată. Pentru configurații speciale de rulare a unei aplicații, se pot adauga parametri doriți în caseta respectivă.

În cazul rulării de pe un mediu portabil, Portable Start Menu va rula automat la introducerea stick-ului în portul USB. Pentru a sublinia caracteristica de portabilitate, dacă utilizați containere criptate cu TrueCrypt, despre care am scris un tutorial, Portable Start Menu le poate monta sau demonta automat, fie pe stick-ul USB, fie pe hard disk, având la dispoziție un asistent de configurare a caracteristicii.

3-Portable Start Menu-TrueCrypt-wizard

Portable Start Menu vă poate fi de folos în cazul rulării Windows 8, ce nu are meniul Start integrat și fără nevoia de a mai instala alte substitute. În privința consumului de resurse, nu cred că trebuie să vă faceți probleme, cei 10MB RAM nu cred că afectează funcționarea calculatorului.

Download

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.