Accesarea link-urilor din meniul contextual Firefox cu Right Links

Meniul contextual, fie cel al Windows Explorer din sistemului de operare, fie al unei aplicații oarecare, este o caracteristică minunată ce oferă accesul rapid, cu un singur click, la diverse funcții utile, fără a fi necesară navigarea în respectivele locații. Lucru valabil și pentru meniul contextual al oricărui browser. Deschiderea unui link într-un nou tab se face, așa cum știți, prin selectarea opțiunii Open link in a new tab din meniul contextual.

1-Right Links-meniu-contextual-Firefox

Un add-on Firefox, anume Right Links, poate simplifica această acțiune, reducând la jumătate timpul de acces, fiind util în special touchpad-urilor laptopurilor și a mouse-ului fără butonul de mijloc.

După instalarea addon-ului, tipică browser-ului Firefox și restartul acestuia, veți găsi pictograma sa în Add-on Bar, în partea inferioară a browser-ului. În afară de activarea și dezactivarea sa, addon-ul Right Links oferă multiple posibilități atât pentru utilizatorul mai puțin inițiat, cât și pentru cel avansat.

Odată instalat și activat, la un simplu click dreapta pe orice link, acesta se va deschide automat într-un nou tab, fără a mai fi nevoia de selectarea opțiunii din meniul contextual. Același efect se obține la click stânga prelungit pe orice link, imagine, sau alte elemente web.

2-Right Links-optiuni-meniu-contextual

Bineînțeles, cred că veți fi nemulțumiți de dispariția vechiului meniu contextual Firefox. Ei bine, nu a dispărut, fiind accesibil la un click dreapta prelungit la 0,5 secunde. Personal, găsesc mult mai utile opțiunile oferite de Right Links față de meniul contextual Firefox, singura opțiune mai des folosită fiind Copy link location. Oricum, opțiunea Enable right click oferită de addon se poate dezactiva, celelalte rămânând valabile.

3-Right Links-optiuni-avansate

Opțiunile avansate ale addon-ului Right Links nu sunt valabile în meniul contextual, în schimb, le veți găsi în cele ale Firefox, accesând about:config în bara de adrese, apoi scrieți în Search: extensions.rightlinks. Astfel, dacă doriți să modificați timpul de așteptare al deschiderii unui link la click stânga prelungit, sau timpul de așteptare al apariției meniului contextual click dreapta, aveți opțiunile extensions.rightlinks.longLeftClickTimeout și extensions.rightlinks.showContextMenuTimeout. Valorile implicite ale opțiunilor sunt de 500 milisecunde. Celelalte opțiuni sunt optime, modificarea lor trebuie făcută numai în cunoștință de cauză.

Download

2 Comentarii

    1. Da, dar am specificat „reducând la jumătate timpul de acces, fiind util în special touchpad-urilor laptopurilor și a mouse-ului fără butonul de mijloc” Am extensia instalată de mai bine de o lună, timpul de acces este mai scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.