Program de recuperat date de pe CD-uri zgâriate / deteriorate

Au trecut de mult zilele acelea în care ublam cu CD-urile de parcă ar fi fost bibelouri… E şi normal să nu mai punem preţ pe aceste dispozitive de stocare de la apariţia memoriilor USB ce ne permit să purtăm în legătura de la chei zeci de GB de date; totuşi, ce se întâmplă când descoperim pe fundul unui sertar, zgâriat de parcă a fost luat la şmirghel, acel CD pe care inscripţionasem fotografiile făcute la majorat; da, acele fotografii a căror transfer pe calculator l-am amânat în nenumărate rânduri ?!?

1-Program de recuperat date de pe CD zgariat, deteriorat, stricat
Recovery Toolbox for CD Free este un program gratuit care, în afară de faptul că are un nume lung cât Istoria Românilor, ne permite să recuperăm datele aflate pe CD-uri deteriorate (zgâriate, pătate, etc.). Cum funcţionează ? E foarte simplu:

  1. Introducem în calculator CD-ul deteriorat de pe care vrem să recuperăm datele.
  2. Rulăm aplicaţia Recovery Toolbox for CD Free şi facem click pe butonul Next.
  3. Selectăm directorul unde vrem ca datele de pe CD să fie salvate şi facem iar click pe Next.
  4. Selectăm caseta dinaintea fişierelor pe care dorim să le recuperăm
  5. Facem click pe butonul Save şi aşteptăm până când datele au fost extrase.

Obs: Recovery Toolbox for CD Free nu este un utilitar magic ! Ingelegem prin asta că există cazuri în care CD-ul este atât de deteriorat încât nicio altă aplicaţie nu va putea recupera datele de pe el.

Nota: Articol actualizat in 07-feb-2011

  Download Recovery Toolbox for CD

4 Comentarii

  1. L-am folosit cu succes acum cateva zile,am recuperat foarte multe fotografii de pe un DVD,am incercat si un data Cd (un mix de softuri si video) dar rezultatele au fost slabute,deci pentru foto a fost excelent.

  2. Am un cd cu niste poze de-ale fiului meu.Cand am „ars” cd-ul cu Nero,a mers pana la capat si cand era gata sa verifice continutul,mi s-a restartat calculatorul.Sa mor de nervi nu alta.Cand a repornit,am verificat cd-ul asa superficial,am vazut ca deschide doua trei poze aleatorii,si l-am dat deoparte.Dar cand am avut nevoie de cd pentru un album,spre groaza mea am vazut ca majoritatea nu pot fi deschise,imi spune imagine nevalida.Ce pot face in privinta asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.