Program de transformat texte în audio (voce) cu opțiune de traducere

Un program de transformat text în audio precum Speak Up (cel despre care vom vorbi în continuare) ne poate fi de folos, de exemplu, pentru a asculta un curs, o lecție sau un eseu în timp ce jucăm o partidă de fotbal pe PS3 ori facem curat prin casă; de altfel, aceasta este singura utilizare pe care o dau aplicațiilor de acest gen.

1-program_de_transformat_text_in_vocePrimul meu contact cu o aplicație Text to Speech l-am avut în momentul în care curiozitatea m-a determinat să testez versiunea în limba română a IVONA Reader (detalii aici) a cărui voce o punea țața Carmen („o zână cu guturai”).

Vocea principală a Speak Up este dată de Anna, fata din flori a Microsoft care știe să vorbească doar engleza, nimic mai mult. Oricum, dacă vreți alte limbi voci, aruncați o privire peste lista de aici; apropo, nu cautați voci în română că nu veți găsi…

Cât despre celelalte caracteristici ale Speak Up merită precizat faptul că acesta poate fi asociat cu Google Translate (să spunem „merci” că nu s-a optat pentru folosirea serviciului Bing Trasnslate fiindcă am fi fost martorii unui nou dezastru de proporții), poate fi utilizat și pentru a transforma voce în text (de către vorbitorii de limbă engleză, logic) precum și pentru a genera fișiere audio pornind de la documente și/sau texte scrise (ideal pentru a asculta povești de adormit copii la MP3 player).

Ce vă mai pot spune în afară de faptul ca Speak Up este gratuit și compatibil cu toate sistemele de operare Windows ?!? Că îl puteti descărca folosind link-ul de download de mai jos, nimic mai mult!

Download Speak Up

Office

6 Comentarii

  1. Salut Cristian! Ai putea sa faci un tutorial despre rularea jocurilor de MS-Dos pe Windows 7. Am incercat sa fac asta cu un joc numit Fantasy General(il poti gasi pe Abandonia) dar fara succes.
    Daca am pus intrebarea unde nu trebuie te rog sa ma scuzi!

  2. Există un program excelent de tradus, şi de transformat texte în audio chiar şi în romană.
    Programul este gratuit şi a stat preferatul meu din momentul în care lam cunoscut.
    Încercaţi Dicter v.3.20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.