Program de înregistrat și partajat capturi de ecran: Grabilla

A face un screenshot, o captură de ecran și a o trimite unui prieten mai puțin inițiat în tainele calculatorului, reprezintă cel mai simplu mod de a explica ceva, mai ales dacă acel screenshot conține și diverse adnotări explicite. Din multitudinea posibilităților ce ne pot ajuta în acest sens, am ales să vă prezint Grabilla, un program gratuit, cu care, în afara efectuării de sceenshot-uri, putem înregistra activitatea pe desktop.

1-Grabilla-mod-captura-screenshot

Interfața programului este minimalistă, fără prea multe opțiuni, concepută pentru ușurință în exploatare, chiar și de utilizatorii mai puțin cunoscători. După instalare, Grabilla va rula în zone de notificare.

În afara iconiței din zona de notificare, veți avea un mic gadget pe desktop ce conține aceleași opțiuni ca în zona de notificare. După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, un screenshot al întregului desktop, ferestrei active, sau al unei anumite zone, se poate face foarte simplu, cu un singur click. Ca să aveți posibilitatea de a partaja capturile de ecran, este necesară autentificarea pe serverul Grabilla cu contul de Google+ sau Facebook, fără să aveți nevoie să vă creați cont, sau să confirmați ceva.

După efectuarea unui screenshot, fereastra de redactare vă oferă câteva posibilități de editare a imaginii ce va fi partajate sau salvate în calculator. În cazul încărcării imaginii pe serverul Grabilla, automat veți avea link-ul în clipboard, ce îl puteți posta oriunde doriți.

2-Grabilla-modul-redactie

În cazul în care doriți să înregistrați activitatea de pe desktop, funcția Video Mode se poate activa în interfața principală. Înainte de a începe înregistrarea, Grabilla vă oferă câteva opțiuni, precum alegerea calității, numărul de cadre pe secundă și posibilitatea de a înregistra cu sunet, sau fără.

3-Grabilla-modul-video

Opțiunile Grabilla vă oferă posibilitatea de a modifica acțiunile de după executarea sarcinii, locația de salvare implicită fiind în biblioteca Documents, dezactivarea gadget-ului de pe desktop, precum și modificarea combinației de taste rapide pentru activarea programului. Grabilla poate fi rulat în toate versiunile Windows, Mac OS, dar și în terminalele Android.

Download

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.