Program de modificat imagini – FireAlpaca

Când vine vorba de imagini, poze făcute în vacanță sau luate de pe Internet, aproape toți dorim să la îmbunătățim calitatea, aplicând efecte, adnotări, etc. Bineînțeles, fiecare are programul său preferat, începând de la clasicul utilitar Windows Paint, până la mult mai avansatul Photoshop. Din această panoplie vă recomand să acordați o șansă și programului FireAlpaca, gratuit și destul de avansat pentru scopul propus.

1-FireAlpaca-interfata-principala

La prima vedere FireAlpaca prezintă o interfață clasică unui editor de imagini, conținând toate instrumentele de care utilizatorul are nevoie, mai complex decât Paint, dar ceva mai simplu decât GIMP.

În afară de modificarea imaginilor, programul oferă posibilitatea creării unor imagini de la zero, mai bine zis, picturi, oferind o largă paletă de culori, pensule și alte instrumente tipice unei picturi. Toate acestea fără a impune prea multe cunoștințe din partea utilizatorului. Toate aceste instrumente sunt la îndemână pentru o accesare cât mai rapidă.

2-FireAlpaca-instrumente-editare-imagini

Barele de instrumente se pot personaliza, adăugând sau eliminând opțiuni pentru a facilita concentrarea asupra imaginii deschise în editor, potrivit stilului personal de lucru. Indiferent de acțiunile întreprinse, imaginea principală va fi protejată prin separarea în straturi (layers) a proiectului inițial.

3-FireAlpaca-organizare-pe taburi

O altă caracteristică utilă este oferită de posibilitatea de lucru cu mai multe proiecte simultan, organizate inteligent pe tab-uri, fără a fi nevoie de rularea unei noi instanțe. Astfel, transferul elementelor dintr-un proiect în celălalt devine o joacă de copil. În ciuda complexității sale, FireAlpaca nu este un consumator în exces al resurselor sistemului. Încercați-l și vă veți convinge!

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.