Program de blocare a rulării oricărui fișier executabil – Free EXE Lock

Dacă împărțiți calculatorul cu membrii familiei sau alți utilizatori, probabil doriți ca unele programe să nu poată fi accesate de oricine din diferite motive, fie pentru siguranța personală (parole din browser, conținut confidențial, etc.), fie pentru a proteja anumite setări ale sistemului sau programelor instalate de acțiunile unor necunoscători, cum ar fi copiii. Free EXE Lock, un program gratuit, poate fi o alegere inspirată în astfel de cazuri, blocând rularea oricărui fișier executabil, protejându-l cu o parolă.

1-Free EXE Lock-interfata-parola

Vă sfătuiesc să acordați puțină atenție procesului de instalare, deoarece pachetul conține și opțiuni de instalare a altor două programe ce nu au nicio legătură cu programul în sine. Rămâne, totuși, la latitudinea fiecăruia dacă îi sunt necesare sau nu.

Interfața programului este simplă, tot ce aveți de făcut este să navigați în locația aplicației căreia doriți să-i restricționați accesul și să selectați fișierul executabil, EXE cu ajutorul butonului Select. Stabiliți apoi o parolă, pe care, bineînțeles, va trebui să o țineți minte. În câmpul Prompt message of encrypted file alegeți textul ce va fi afișat în căsuța de dialog pentru introducerea parolei și faceți un test (imaginea de mai sus).

Pentru o siguranță sporită, nu vă recomand bifarea opțiunii de backup al executabilului (BAK), deoarece extensia poate fi schimbată ușor, readucând fișierul executabil la starea normală, putând fi rulat.

2-Free EXE Lock-optiuni

Opțiunile oferite de Free EXE Lock vă dau posibilitatea de a alege modul de criptare a fișierelor executabile, Speed priority (mai rapid) și Security priority. Pentru a simplifica pe cât posibil uitlizarea sa, programul se poate integra în meniul contextual și paote fi protejat cu o parolă pentru a nu fi accesat de persoane neavizate.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.