Program de monitorizare a programelor ce rulează în Start Up – Autorun Organizer

Orice utilizator, mai ales cei cărora le place să testeze diverse aplicații, vor constata la un moment dat că sistemul de operare pornește mai greu ca de obicei. Este normal, dacă multe din programele instalate și-au adăugat o intrare în Start Up, adică pornesc și ele odată cu sistemul de operare. Autorun Organizer este un program gratuit de monitorizare a programelor ce rulează în Start Up, ce oferă și alte opțiuni în afară de cele de activare sau dezactivare a rulării în Start Up.

1-Autorun Organizer-interfata

După instalarea sa, programul va afișa întreaga listă cu programele ce rulează odată cu sistemul de operare, alături de popularitatea lor între utilizatori, cât și locațiile acestora în rubrica Comment.

Lista programelor este, bineînțeles, organizată în ordine alfabetică, însă pentru a ușura căutarea utilizatorului, cele noi vor fi clasate în topul listei. Meniul contextual oferit de Autorun Organizer conține legături utile către informații legate de proprietățile aplicației respective, locația unde rulează (registru, Task Scheduler, Program Files, etc.), cât și cea a instalării sale. O caracteristică utilă celor mai puțin experimentați este posibilitatea de a căuta pe Internet și a afla informații despre un anumit program mai puțin cunoscut lui.

2-Autorun Organizer-histograma-delay

Opțiunea Recent System Load Times vă afișează o histogramă cu timpul recent al încărcării sistemului de operare și responsivitatea acestuia fără întârzieri notabile. După cum sfătuiește și mica notă informativă, acest timp de răspuns se poate îmbunătăți prin întârzierea rulării aplicațiilor ce nu sunt necesare imediat ce sistemul pornește, sau chiar dezactivarea lor.

De asemenea, atunci când considerați necesar, aveți posibilitatea de a adăuga un program de care aveți nevoie să ruleze odată cu sistemul de operare. Simplitatea în operare face Autorun Organizer de preferat înaintea altor programe de gen, mai ales în rândul începătorilor.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.