Cum putem pune parolă documentelor PDF

Și fiindcă tot am fost întrebat acest lucru de mai multe ori, astăzi vă voi arăta cum putem pune parolă documentelor PDF astfel încât deschiderea acestora fără parola setată să nu fie posibilă și evita în acest mod ca documentele noastre să ajungă în mâinile persoanelor cărora nu le sunt adresate sau, și mai rău, în mâna concurenței.

Cea mai rapidă modalitate de setare a unei parole pentru documentele noastre PDF constă în printarea acestora folosind imprimanta virtuala BullZip PDF Printer, a cărei link de download îl găsiți la sfârșitul acestui articol. După instalarea imprimantei virtuale, deschideți documentul pe care doriți să-l protejați cu parolă apoi dați click-dreapta pe acesta și alegeți „Print”. În feteastra care se va deschide alegeți pentru printare imprimanta BullZip PDF Printer apoi apăsați butonul Print:

Print options

Se va deschide o nouă fereastră. În fila Securitate a acesteia, la Parolă proprietar, avem posibilitatea de a introduce o parolă care să protejeze deschiderea documentului. Introducem parola dorită în casetele specifice:

setare parola document PDF

După setarea parolei apăsăm butonul Salvare și așteptăm ca documentul PDF protejat cu parola să fie generat și salvat în calculator. Documentele PDF generate astfel vor putea fi deschise de către alte persoane doar dacă se dispune de parola utilizată la crearea lor, așadar asigurați-vă că nu pierdeți parola și că nu uitați să o facilitați celorlalte persoane cărora le veți trimite documentele.

Download Bullzip PDF Printer

2 Comentarii

  1. Salut. Am cautat in programemele care le ai expuse si nu am gasit ce cautam , de fapt nu stiu cu sar numi,caut un program care sa imi permita sa mai adaug niste date la un document ,adica am copia dupa un act si vreau sa adaug si adresa pentru ca cine la facut a uitat .mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.