Program de scanare a calculatorului împotriva virușilor: Immunos

Ca pe mulți alți utilizatori de Internet și pe mine mă îngrijorează marea varietate de elemente malware pusă în circulație zilnic de persoane răuvoitoare. Oricât de „tare” ar fi programul antivirus instalat, sunt viruși care pot trece relativ ușor de scutul acestuia. Vestea bună este că apar și noi soluții de luptă împotriva acestor elemente, una dintre ele fiind Immunos, un program gratuit de scanare împotriva virușilor, cu un consum de resurse surprinzător de redus.

1-Immunos-interfata-update

Vă atenționez că, în timpul instalării programului, veți avea oferta de instalare a altor două programe inutile, ce nu au nicio legătură cu Immunos, oferte pe care le puteți refuza cu ajutorul butonului Decline.

Interfața compactă și intuitivă a programului, cu un aspect plăcut, vă pune la dispoziție tot ceea ce aveți nevoie pentru detectarea eventualilor viruși adăpostiți în calculator. După selectarea partiției susceptibilă a fi infectată și acționarea butonului dedicat, scanarea se va efectua rapid, într-un mod eficient, datorită actualizării bazei de date a semnăturilor antivirus realizate înaintea scanării.

După executarea sarcinii de scanare a locației indicate, Immunos va afișa un rezumat ce include numărul de viruși cunoscuți în baza de date (peste 3 milioane!), al celor detectați, precum și numărul de foldere și fișiere scanate.

2-Immunos-rezultate-scanare

În afară de partițiile existente pe hard disk, Immunos poate scana stick-uri USB, chiar și discurile optice, care, după cum știm, conțin fișiere Autorun, ce pot fi asociate cu rularea automată a unor elemente malware. La detectarea acestor elemente, programul poate lua diferite măsuri, în funcție de ceea ce dorim: afișarea, trecerea lor în carantină, sau eliminarea definitivă din calculator.

3-Immunos-optiuni-configurare

Tot în cadrul opțiunilor de configurare oferite de Immunos, destul de puține la număr, există posibilitatea scanării în mod recursiv a subfolderelor, a păstrării fișierelor temporare, cât și posibilitatea adăugării unei intrări (Scan with Immunos!) în meniul contextual Windows Explorer. Programul va rula în zona de notificare, alături de soluția de securitate instalată în calculator, necesitând actualizarea zilnică a bazei de date.

Download

Securitate

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.