Program pentru recuperarea datelor de pe DVD/CD-uri, stick-uri USB deteriorate: Abyssal Recovery

Datele stocate în calculator se pot pierde, fie prin ștergere accidentală, fie din diverse alte motive. De asemenea, este cunoscut faptul că DVD/CD-urile sunt foarte apreciate ca dispozitive portabile de stocare pe termen îndelungat datorită costului extrem de redus per gygabyte, față de altele precum stick-uri USB sau hard disk-uri portabile. Au însă un inconvenient, anume, transportul și manipularea lor trebuie făcută cu grijă, existând riscul deteriorării suprafeței, devenind inutilizabile.

1-Abyssal Recovery-alegere-sursa

Dacă vă aflați într-o astfel de situație, Abyssal Recovery vă poate scoate din impas, recuperându-vă datele stocate pe DVD/CD, stick USB, sau pe oricare partiție existentă pe hard disk.

Interfața programului este destul de simplă și intuitivă, pașii de urmat fiind afișați în panoul stâng. Bineînțeles, primul pas este alegerea sursei de unde se dorește recuperarea datelor. Selectarea locației se face din lista dropdown, apoi este necesară alegerea datelor ce vor fi recuperate din caseta inferioară. Acestea sunt detectate automat, fiind vizibile, chiar dacă au fost șterse. Deci, click pe Next.

După alegerea destinației de recuperare a datelor, Abyssal Recovery va afișa o fereastră cu detaliile procesului de recuperare a datelor pierdute, cu nelipsita bară de progres, permițâdu-vă să estimați în acest mod, timpul rămas până la finalizare.

2-Abyssal Recovery-detalii-recuperare

Dacă totul este în regulă, puteți trece imediat la copierea datelor în locația aleasă. În caz contrar, aveți posibilitatea de a reveni asupra opțiunilor cu ajutorul butonului Back. Procesul de recuperare va dura ceva timp, în funcție de dimensiunea totală a datelor, așa că, înarmați-vă cu răbdare. Butonul Skip file vă este de folos în cazul în care nu mai doriți recuperarea fișierului în cauză, sau dacă apar erori în recuperarea sa.

3-Abyssal Recovery-progres-recuperare-date

Pentru o siguranță cât mai mare în recuperarea datelor, Abyssal Recovery oferă opțiunea de a configura buffer-ul (memoria tampon), astfel încât copierea se va realiza byte cu byte, timpul de recuperare fiind pe măsură. Bineînțeles, calitatea datelor recuperate depinde foarte mult de gradul de deterioare al partiției (bad-uri fizice), sau al dispozitivului de stocare, stick USB, DVD/CD, etc.

Download

2 Comentarii

    1. Cu siguranta exista posibilitatea sa fie vorba de o versiune mai veche a sa, el dezvoltandu-se cu timpul aparand noi versiuni ce includ si schimbari ale interfetei grafice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.