Program de inscripționat DVD/CD-uri: Free ISO Burn Wizard

Cea mai comună metodă de a stoca date la purtător este aceea a inscripționării lor pe un DVD/CD, metodă preferabilă datorită costului scăzut al acestor discuri. În mai multe articole din trecut, atât eu cât și Cristian, v-am prezentat diverse programe de ardere a imaginilor ISO, a datelor pe un DVD/CD, cum ar fi ImgBurn, InfraRecorder, Ashampoo Burning Studio, True Burner și altele. Din aceeași categorie de programe face parte și Free ISO Burn Wizard, un program gratuit și foarte simplu de utilizat.

1-Free ISO Burn Wizard-asistent-configurare

Trebuie să vă previn că, în timpul procesului de instalare veți avea mai multe oferte de instalare a unor terțe programe ce nu au nimic în comun cu programul prezentat. Aveți însă, posibilitatea de a le refuza pe toate printr-un singur click pe Skip All.

Inscripționarea unui disc este deosebit de simplă, simplitate oferită de asistentul de configurare care vă ghidează pas cu pas prin întregul proces de ardere a imaginii. Free ISO Burn Wizard suportă o gamă largă de discuri optice precum DVD-R/DVD+R, DVD-RW/DVD+RW, DVD+R DL, CD-RW și CD+R/CD-R, oferind o serie de parametri de inscripționare: moduri de ardere, ajustarea vitezei de scriere și ejectarea tăvii unității optice.

Primul pas este alegerea modului de accesare al unității optice și anume SPTI sau ASPI. Ca să nu intru în detalii tehnice despre modulele SCSI și periferice, diferența principală constă în sistemul de operare rulat. După aceasta, unitatea optică cu discul va fi detectată automat. Următorul pas, este selectarea imaginii ISO cu ajutorul butonului de navigare.

2-Free ISO Burn Wizard-viteza-inscriptionare

În funcție de tipul discului de inscripționat, viteza de ardere poate varia în limite destul de largi, însă, pentru a evita apariția erorilor în sistemul de fișiere UDF al discului optic, mai ales în cazul unei imagini ISO a unui sistem de operare, este recomandată o viteză cât mai mică, între 2-4x. De asemenea, bifarea opțiunii Send optimum power calibration va ajuta la o inscripționare de calitate a discului optic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.