Program pentru testat porturile deschise în router: Simple Port Tester

Conectarea la rețeaua Internet prin intermediul unui router înseamnă portabilitate în cazul laptopurilor, comoditate prin lipsa cablului de conectare la rețea, dar presupune o serie de cunoștințe în legătură cu funcționarea unor programe care se conectează la rețea prin intermediul unui port de ascultare, ce va trebui să fie deschis. În trecut am prezentat Simple Port Forwarding, un program special pentru deschiderea porturilor în router, fără a accesa pagina web a acestuia. Simple Port Tester este un alt program de gen, care așa cum arată și denumirea sa, testează dacă un port este deschis în router.

1-Simple Port Tester-interfata

Programul este portabil, gratuit și nu necesită cunoștințe de specialitate fiind deosebit de simplu în utilizarea sa. Dacă doriți puteți testa porturile deschise și cu FreePortScanner, un alt program gratuit, ce face subiectul altui articol pe care vă invit să-l revedeți.

Fără să necesite instalare, Simple Port Tester poate fi rulat pe orice calculator, direct de pe un dispozitiv portabil, cum ar fi un stick USB. Și ceea ce este mai important, nu aduce nicio modificare registrului Windows. Interfața simplă intuitivă, oferă exact ceea ce este nevoie, respectiv introducerea porturilor dorite pentru testare. După introducerea porturilor cu ajutorul butonului Add, acestea vor alcătui lista din caseta de jos, loc unde veți afla și rezultatul verificării. Nu mai rămâne decât să începeți testul, deci click pe Begin.

2-Simple Port Tester-testare-porturi

În cazul în care dețineți mai multe dispozitive conectate la router, este necesară selectarea adresei IP de ascultare, pentru care se face verificarea. În funcție de protocolul folosit de aplicația care utilizează portul respectiv, puteți verifica ambele tipuri de protocol, TCP și respectiv UDP. Procesul durează câteva secunde, în funcție de numărul de porturi introduse.

Download

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.