Program pentru scanarea serviciilor ce rulează în calculator: Advanced Windows Service Manager

De regulă, un virus, spyware, keylogger va rula invizibil, însă își va deschide un serviciu pentru a putea rula fără oprire. Sistemul de operare ne pune la dispoziție lista cu toate serviciile proprii, inclusiv acelea deschise de anumite programe pentru a putea funcționa. Dacă identificăm un serviciu suspect, nu avem posibilitatea de a-l scana, fiind necesare căutări îndelungate pe Internet pentru identificarea sa. Advanced Windows Service Manager este un program gratuit, similar celui din Windows, însă cu posibilitatea de scanare cu VirusTotal, a oricărui serviciu din listă.

1-Advanced Windows Service Manager-interfata

După extragerea arhivei descărcate, veți avea posibilitatea de a instala programul în calculator, sau de a-l rula direct, în versiunea portabilă, fiind foarte simplu de folosit.

Scopul programului este acela de a oferi accesul complet la tot ceea ce rulează în calculatorul propriu, ajutând la identificarea unor procese suspecte. Lista dropdown din partea superioară a interfeței oferă posibilitatea afișării tuturor proceselor, a celor deschise de sistemul de operare sau doar a celor deschise de alte programe, indiferent că sunt active sau nu. Astfel, cu puțină pricepere și intuiție, putem depista un proces malware. Pentru siguranță, meniul contextual al unui proces ne oferă posibilitatea de a-l scana pe VirusTotal, sau de a afla informații detaliate pe Internet (Google Search) sau pe site-ul ProcessLibrary.com.

2-Advanced Windows Service Manager-scanare

Mai mult de atât, Advanced Windows Service Manager dispune de funcția de auto-detecție a serviciilor malware ce rulează invizibil, prin propria caracteristică de auto-analiză. Conform indicatoarelor colorate din partea inferioară a interfeței, acestea vor fi evidențiate în funcție gradul de periculozitate. De asemenea, pe lângă oprirea unui serviciu, există posibilitatea de a salva raportul într-un fișier în format HTML, pentru o analiză ulterioară.

Download

2 Comentarii

  1. Problem: „Failed to open service control manager.
    Make sure you have administrator permissions on this computer.”
    Da, sunt administrator, nu vad ce de imi da acest mesaj.Multumesc

    1. Da, ești administrator, însă Windows mai are un administrator, cel suprem, care nu este activat implicit. Unele programe au nevoie de rulare elevată, deci click dreapta și, Run as administrator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.