RainbowDrive – gestionarea serviciilor cloud într-o singură interfață

Serviciile de stocare și sincronizare în cloud sunt cunoscute și foarte apreciate în același timp. Dar, în cazul în care utilizezi mai multe astfel de servicii, implicit, ai nevoie de aplicația desktop specifică fiecăruia, instalată în calculator. Asta nu-i greu, dar toate vor rula în fundal, consumul de resurse fiind pe măsură, mai ales în timpul sincronizării. Recent, Microsoft a pus la dispoziție în Windows Store aplicația RainbowDrive valabilă pentru Windows 8, ce reunește într-o singură interfață mai multe servicii cloud: SkyDrive, Dropbox, Google Drive și Box.

1-RainbowDrive-cautare-store

Aplicația o veți găsi, așa cum am spus, în Windows Store. Nu am să mai intru în amănuntele parcurgerii tuturor pașilor pentru descărcarea și instalarea sa, fiind destul de simplă, plus că descrierea am făcut-o cu ocazia altor articole.

Aplicația RainbowDrive vă aduce într-un singur loc serviciile de stocare/sincronizare SkyDrive, Dropbox, Google Drive și Box. Ultimul, BaiduYun, l-am scos din calcul bănuind că nimeni nu are cont pe el (sau mă înșel?), fiind în limba chineză.

După instalare, vom găsi aplicația în meniul Start, unde o vom accesa pentru configurare. În partea dreaptă, vom da click pe Sign in, apoi pe serviciul cloud dorit. După autentificare, va trebui să permiteți aplicației să vă acceseze contul respectiv.

2-RainbowDrive-autentificare-serviciu-cloud

După toate acestea, veți avea acces la conținutul cloud respectiv, direct din interfața aplicației. Dacă dețineți cont pe toate serviciile cloud suportate de aplicație, repetați toți pași pentru adăugarea lor.

3-RainbowDrive-Dropbox

Aplicația permite deschiderea diverselor tipuri de fișiere, incluzând documente, imagini, precum și posibilitatea de a încărca/descărca, crea noi foldere în cloud direct din interfața sa. Bineînțeles, fiind vorba de servicii cloud, nu lipsește funcția de partajare.

3-RainbowDrive-SkyDrive

Însă, RainbowDrive fiind deocamdată la început, încărcarea de conținut în cloud va dura ceva mai mult decât în aplicația desktop implicită, ținând cont și de dimensiunea respectivă. Cu toate acestea, RainbowDrive reprezintă o soluție reușită, un veritabil „all-in-one” care chiar funcționează. Și, chiar era nevoie de așa ceva!

Un comentariu

  1. Salut!
    Acum ceva timp am descoperit jolicloud.com,gestionarea serviciilor cloud facanduse din browser. Eu zic ca e un serviciu destul de interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.