Program de restaurare a poziției iconițelor pe desktop și a rezoluției monitorului

Există unele programe complexe, în special jocuri, ce necesită schimbarea rezoluției monitorului pentru a rula în parametri funcționali. După închiderea lor, la revenirea pe desktop, nu de puține ori, iconițele de pe desktop au o cu totul altă poziție, restabilirea manuală a poziției fiind destul de neplăcută. ReIcon, sau Restore Desktop Icon Layouts, un mic program gratuit și portabil, face exact ceea ce sugerează denumirea sa, adică restaurează poziția iconițelor pe desktop și a rezoluției monitorului.

1-ReIcon-interfata

Bineînțeles, înaintea rulării unor astfel de programe ce necesită modificarea rezoluției, este necesară salvarea poziției iconițelor și a rezoluției monitorului pentru a fi restaurate ulterior.

Avantajul portabilității oferă posibilitatea rulării sale de pe orice dispozitiv de stocare extern, păstrând configurația originală a iconițelor desktopului pe care este rulat. Interfața programului este simplă, intuitivă, oferind opțiunile de salvare, restaurare a poziției elementelor de pe desktop, export/importul întregii configurații, editarea oricărei scheme salvate, opțiuni de afișare a extensiilor și folderelor ascunse, etc.

2-ReIcon-integrare-meniu-conextual

O altă opțiune deosebit de utilă este posibilitatea integrării aplicației în meniul contextual Computer sau desktop, pentru accesul rapid. În cazul în care considerați că nu mai sunt necesare și aceste intrări se pot șterge oricând. Pasionații de jocuri pe calculator cred că vor aprecia cum se cuvine micul program, restaurarea desktopului și a rezoluției monitorului fiind doar la două click-uri distanță.

Download

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.