Quick Review AOMEI Backupper Pro + concurs

Prevenirea pierderilor de date, în opinia mea, ar trebui să fie o activitate prioritară pentru orice posesor de PC, dar, din păcate, majoritatea preferă să riște, ignorând complet existența programelor de backup. Când „se-tâmplă nenorocirea”, că de întâmplat se întâmplă mai devreme sau mai târziu, dapdv să n-aveți nicio îndoială, temerarii de odată devin plângăcioșii cărora programul de recuperare a datelor nu le recuperează tot, iar firmele de recuperare a datelor le cer prea mulți bani. Întrebați de ce n-au făcut un backup, ridică din umeri inocenți.

Programul despre care vă voi vorbi în acest scurt review, AOMEI Backupper, e disponibil în trei versiuni diferite: Standard, Professional și Server. Foarte pe scurt, prima este gratuită și acoperă tot ceea ce un utilizator obișnuit are nevoie în materie de backup, a doua e dedicată celor care vor mai mult decât un simplu backup al fișierelor, iar a treia este dedicată firmelor.

AOMEI Backuper Professional

Cu versiunea Standard pot fi efectuate backup-uri complete, incrementale și parțiale în toate versiunile sistemului de operare Windows începând cu versiunea XP a acestuia, clona hard disk-uri și partiții, verifica, explora, comprima sau cripta imagini de backup și, firește, restaura backup-uri complete sau parțiale efectuate prin intermediul său.

Versiunea Professional completează lista de aptitudini a primei cu:

 • posibilitatea efectuării de backup-uri din linia de comandă
 • capacitatea de contopire a două imagini backup
 • instrument de migrare a sistemului de operare de pe Hard Disk pe SSD sau viceversa
 • sistem de notificarea prin email privind starea backup-urilor
 • posibilitatea de ștergere automată a backup-urilor anterioare

Cei de la AOMEI mi-au promis că 10 licențe ale versiunii Professional vor ajunge la 10 dintre voi, aleși prin tragere la sorți dintre cei care ne veți răspunde la două întrebări simple.

Cum se face un backup al fișierelor personale

Efectuarea unui backup al fișierelor temporare se face foarte ușor folosind AOMEI Backuper.

După instalarea programului, indiferent care dintre primele două versiuni ale acestuia, tot ce aveți de făcut este să accesați ramura Backup și să faceți click pe File Backup.

backup fisiere personale cu AOMEI Backupper

La pasul următor va trebui să dați un nume backup-ului ce va fi creat, apoi să apăsați pe Add folder pentru a-i indica programului folderul a cărui conținut doriți să fie inclus în backup.

backup documente

În fereastra ce se va deschide apăsați Browse, alegeți folderul căruia doriți să-i efectuați un backup, apoi apăsați butonul OK.

aomei backupper » browse » ok

Dacă doriți, puteți exclude din backup, prin intermediul filtrelor, anumite fișiere, cum ar fi cele ascunse ori fișierele de sistem (a căror backup ar fi inutil).

filtre active inainte de backup

Înainte de efectuarea propriu-zisă a backup-ului, conectați la PC hard disk-ul extern sau stick-ul USB în care doriți să fie salvat fișierul backup generat, apoi dați click pe butonul Step 2 și alegeți noua destinație.

alegere partitie salvare backup

După alegerea locației dorite, apăsați Start Backup și așteptați ca AOMEI Backupper să facă restul. Durata efectuării și salvării backup-ului este determinată de mărimea folderului căruia i se face o copie de siguranță, precum și de viteza de citire a hard disk-ului sursă, și cea de scriere a celui destinatar.

backup completat de AOMEI Backupper

Pentru siguranța că backup-ul a fost efectuat fără incidente, vă recomand să bifați caseta Check backup integrity on completion, astfel nu veți avea emoții la restaurarea sa. Dedesubt veți găsi o altă casetă care, dacă este bifată, va indica programului să oprească PC-ul după concretizarea tuturor operațiilor.

Cum se restaurează backup-ul fișierelor personale

Când se-tâmplă o nedorită și doriți să restaurați backup-ul fișierelor temporare, deschideți programul, accesați ramura Restore și faceți click pe Path. În fereastra ce se va deschide va trebui să-i indicați programului fișierul de backup pe care doriți să-l restaurați.

Backup Point Aomei Backupper

După selectare dați click pe Next și urmați instrucțiunile asistentului. Veți putea alege între a restaura complet întregul backup, ori a restaura doar fișierele pierdute de care aveți nevoie.

Despre concurs

După cum spuneam și mai sus, 10 licențe ale AOMEI Backupper Professional vor ajunge la 10 dintre voi, aleși prin tragere la sorți dintre cei care ne veți spune, într-un comentariu, de ce faceți sau nu faceți backup-uri în prezent, dar și motivul pentru care această versiune vă interesează mai mult decât cea gratuită până în 13 februarie 2016.

Update 14.02.2016

Lista câștigătorilor a fost transmisă dezvoltatorului. Vă mulțumim tuturor pentru participare!

Update în 17.02.2016 la 18.34

Deoarece n-am trimis licențele la timp, tragerea la sorți a fost anulată.

Astfel, pentru ca toată lumea să fie mulțumită, împreună cu dezvoltatorul am hotărât să trimitem fiecărui participant câte o licență de activare a programului AOMEI Backupper Professional. La această oră ar trebui să o fi primit deja pe email-ul cu care v-ați semnat. Vă mulțumim tuturor pentru participare și ne cerem scuze pentru întârziere!

21 Comentarii

 1. Salut! Momentan nu folosesc backup-ul pentru ca nu am gasit pana acum un program care sa nu ma bombardeze cu ad-uri sau sa imi faca un backup complet. Toate faceau pana la un moment dat apoi se opreau cerand licenta.
  Intentionez sa ma mut de la HDD la SSD si cred ca m-ar ajuta functia de migrare pe care o ofera varianta licentiata a programului.

 2. nu folosesc back up pentru ca, sincer, pana acum n-am patit nimic rau.

  ma intereseaza pentru ca versiunea asta pare mai buna. oricum chiar daca n-o sa castig am invatat ceva din articolul asta si o sa-mi iau varianta gratuita:)

 3. Am facut backup cu varianta free la windows 8 si pot sa spun ca e ok programul.As avea nevoie de o licenta profesionala pt ca acuma am windows 10 si l-am reinstalat de vreo 3 ori.

 4. De obicei fac back up cu optiunea din computer dar nu mi-ar strica si un program pt back up ca AOMEI Backupper Professional.

 5. Salut !
  Nu am mai folosit backup-ul de mai multi ani , dar daca voi cistiga o licenta sigur o voi folosi. Motivul pentru care nu am mai folosit ar fi (probabil) atit delasarea , aminarea de azi pe miine cit si teama de tot felul de ferestre enervante gen ” cumpara ca sa treci mai departe ” .
  Ma incinta la versiunea pro posibilitatea trecerii de la HDD la SSD si invers , capacitatea de contopire a două imagini backup si posibilitatea de ștergere automată a backup-urilor anterioare .
  Un sfirsit de saptamina cit mai placut doresc tuturor !

 6. Folosesesc Aomei backuper standard 2.2 cu toata increderea, versiunea fara plata. Personal am incercat si alte optiuni, dar nu prea mi-au placut, ori nu m-am descurcat eu prea bine. E programul care m-a scos din nenumarate ori din situatii neplacute, incercand de multe ori programe care mai mult m-au incurcat decat m-au ajutat. Pe Windows 7 lucreaza excelent, nu stiu pe alte versiuni cum se comporta…

 7. Fac back-up pentru că așa ne sfătuiți de fiecare dată când instalăm și testăm programe sau modificăm diferite setări, pentru că este o operație mult mai puțin costisitoare decât o reinstalare a SO-ului și pentru că nimic nu e mai neplăcut decât să pierzi fotografii, videoclipuri și documente personale. Versiunea pro mă interesează pentru a contopi două imagini de backup. Toate cele bune și mai vrem astfel de concursuri!

 8. Pare util programul, eu folosesc hiren’s boot pentru back-up, nu-mi asigur fisierele pentru ca n-am nimic de neînlocuit, fac doar imagine la sistemul de operare cu toate programele, jocurile si ce mai am în partiția principală. O restaurare de imagine durează de vreo 5 ori mai puțin ca făcutul unui PC/laptop de la zero.
  Nu particip la concurs, făceam doar conversație.
  A, uite, un avantaj al lui AOMEI față de hiren’s boot e că poți face back-up fără să bootezi de pe el, nu?

 9. Salut!
  Fac backup pentru a evita orice fel de probleme care ar putea aparea in mediul online si nu numai. Aomei Backupper Pro il consider un instrument complet de software care m-ar putea ajuta la restaurarea datelor cele mai sensibile și pentru a clona discuri și partiții în doar câțiva pași simpli.

 10. Salut, folosesc varianta Standard de aproape un an de zile și pot spune ca este foarte bun programul pentru Backup, la serviciu am creat o imagine a sistemului de operare cu el și când am avut probleme am reușit sa restaurez fără probleme cu ajutorul backup-ului, am testat inclusiv AOMEI One Key Recovery care la fel a funcționat fără probleme la recuperarea sistemului de operare, mai folosesc zilnic opțiunea de File Sync a unui folder cu documente cu care lucrez zilnic și căruia ii face sincronizarea în contul meu de dropbox pe baza unui shedule stabilit de mine și astfel am în permanenta o copie actualizata a unor documente importante, am testat și opțiunea Universal Restore din meniu Restore pentru system restore și am reușit sa restaurez backup-ul meu de system pe un alt calculator cu configurație hardware diferita, din meniul Clone am folosit System Clone si am migrat sistemul de operare aflat pe un hdd, pe un ssd și a funcționat ireproșabil, am testat opțiunea de backup si recovery a sistemului de operare si pe calculatoare cu bios uefi si totul a decurs perfect, in concluzie un program excelent pentru backup si recovery si nu numai…as fi foarte bucuros sa primesc o licență pro deoarece versiunea pro are trei facilități în plus fata de cea standard și mi-ar fi utile…eu unul chiar îl utilizez frecvent si am testat aproape toate facilitățile sale. Mulțumesc !

 11. Folosesc varianta free a acestui soft, este suficient pentru un utilizator „casnic”. M-a „cucerit” de la prima utilizare, include cateva functii ce mie imi par foarte utile, enumar aici discul de restaurare atunci cand sistemul a decedat (restaurarea se poate face indiferent de locatia backup-ului, HDD intern, extern, DVD-uri etc.), montarea backup-ului pentru a extrage din el un anumit fisier salvat la o data anteriora. Si pentru ca suntem la capitolul backup… poate ar fi util un articol despre diferente backup-ul incremental si cel differential.

 12. Este un soft util, usor de utilizat, destul de rapid , mie mi-a facut o impresie foarte buna ,il folosesc in varianta Standard momentan dar m-ar interesa sa trec la varianta Pro. Multumesc!

 13. Am citit multe recenzii pozitive ale programului, in versiunea free, si de aceea am decis sa-l incerc si am ramas placut surprins.
  Intrucit am o cantitate destul de mare de date este mult mai eficient sa fac un backup incremental in loc de full backup de fiecare data, functie care este prezenta doar in versiunea Pro. In plus, in ziua de azi, cu aparitia de ransomware-uri gen TeslaCrypt, singura solutie pentru protectia datelor sensibile si amintirilor este un backup.
  De altfel motto-ul personal este „Mai bine un backup azi decit un restore miine”.

 14. Nu am folosit „niciodată” programe pentru backup pentru ca o singura data când am încercat am pierdut tot, asa ca uitându-mă la mai multe programe le-am găsit un pic complicate, iar mie nu-mi plac lucrurile complicate. De curând am trecut din nou la windows am văzut acest program free care mi-a plăcut, de aceea doresc o versiune pro. Vā mulțumesc.

 15. Salut! Momentan nu folosesc backup-ul, dar am de gand sa o fac, avand in vedere ca hard-urile mari pica mai des. Pana acum n-am patit-o.
  Versiunea licentiata Professionale este mult mai ok pentru ca are notificare pe mail si migrare de Hdd pe SSD si viceversa. cred ca a venit timpul sa migram spre SSD-uri.

 16. Deoarece n-am trimis licențele la timp, tragerea la sorți a fost anulată.

  Astfel, pentru ca toată lumea să fie mulțumită, împreună cu dezvoltatorul am hotărât să trimitem fiecărui participant câte o licență de activare a programului AOMEI Backupper Professional. Vă mulțumim tuturor pentru participare și ne cerem scuze pentru întârziere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.