Sothink Video Converter: convertor de fișiere video și audio

Sunt multe motive pentru care avem nevoie să convertim un fișier media dintr-un format în altul. Fie respectivul fișier nu poate fi deschis cu player-ul preferat, fie dorim să rulăm conținutul media pe un terminal mobil, tefefon, tabletă, etc, ce nu suportă orice format. Din multitudinea programelor de convertit fișiere video și audio, astăzi am ales să vă vorbesc despre Sothink Video Converter, un program gratuit, simplu de folosit, ce întrunește condițiile necesare oricărui utilizator.

Sothink Video Converter

Trebuie să vă avertizez că descărcarea sa se face prin managerul de download propriu, care oferă spre instalare un program terț. Vă recomand să apăsați butonul „Skip” pentru a evita instalarea acestuia deoarece nu veți avea nevoie de el la realizarea conversiei.

Sothink Video Converter suport pentru o vastă gamă de formate media, atât video, cât și audio, printre care AVI, MP4, FLV, ASF, WMV, MKV, MOV, MPEG, H.264, RM, 3GP, M2TS, MP3, WMA, AAC, OGG, WAV, YouTube, CD/VCD/SVCD/DVD. De asemenea, poate converti video în formatele video HTML5 ca OGG, MP4, WebM, direct, fără a fi necesară codarea manuală.

Interfața programului este cât se poate de simplă, iar pentru a converti fișiere cu ajutorul său, înainte de toate va trebui să încărcați fișierele pe care doriți să le convertiți în alt format. Folosiți butonul Add Files din bara de meniu. În partea stângă, în secțiunea Encoding Settings aveți posibilitatea de a stabili formatul conversiei, ajustarea dimensiunii fișierului convertit, calitatea video și audio, precum și forma de redare video (Zoom mode).

Program de convertit fișiere video și audio

În partea inferioară stabiliți locația de salvare a fișierelor convertite cu butonul Browse, având și opțiunea de a opri, sau pune calculatorul în modul Sleep sau Hibernate la finalul procesului de conversie. După ce ați stabilit parametri de conversie, nu mai rămâne decât să apăsați Convert în bara de meniu. Tot în partea inferioară veți găsi bara de progres a convertorului.

configurare rezoluție

Opțiunile acestui convertor de fișiere audi și video, accesibile în meniul superior la  Tools » Options, oferă posibilități multiple, atât avansate, cât și accesibile celor mai neexperimentați. De remarcat opțiunea de a converti conținut video direct pentru portalul YouTube. Astfel, în tab-ul View, opțiunea Web Tasks veți găsi informațiile necesare referitoare la această posibilitate.

Download Sothink Video Converter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.