Sterge definitiv contul de Facebook

Putem șterge definitiv contul de Facebook cu ajutorul unui nou buton inclus de cunoscutul portal de socializare în meniul de confirmare a contului.

Înainte de a fi prezentat oficial, existența butonului de ștergere a contului a fost remarcată de un utilizator, iar ulterior a fost confirmat și de responsabilii celei mai utilizate rețele de socializare din lume. Iată cum puteți șterge definitiv contul Facebook.

1. Autentificarea în contul Facebook

Bineînțeles că nu veți putea solicita ștergerea unui cont Facebook la care nu aveți acces, așadar, înainte de a continua, va trebui să vă autentificați (logați) în contul la care doriți să renunțați.

autentificarea in contul facebook pentru a-l putea sterge

Dacă nu vă amintiți parola de acces la cont, completați acest formular pentru a o recupera. Pentru resetarea parolei va trebui să cunoașteți adresa de email, numele de utilizator, numărul de telefon sau numele complet (nume de familie și prenume). De asemenea, e posibil să vi se ceară să identificați unele persoane din lista dumneavoastră de prieteni.

2. Solicitarea ștergerii contului de Facebook

Pentru a solicita ștergerea permanentă a contului de Facebook, după autentificarea în cont, dați click pe acest link. Se va deschide o nou fereastră de tip Pop up în care veți vedea butoanele „Șterge Contul Meu” și „Renunță„. Desigur, dacă sunteți convinși că doriți ștergerea definitivă a contului de Facebook, faceți click pe primul buton:

Cum se șterge contul de Facebook definitiv

În continuare, într-o nouă fereastră vi vă va cere să confirmați intenția de a șterge definitiv contul de Facebook, identificându-vă ca fiind proprietarul de drept al acestuia prin introducerea parolei de acces la contul pe care doriți să-l ștergeți și a unui cod capthca afișat sub formular.

Șterge contul de Facebook
După ce introduceți atât parola de acces la contul de Facebook, cât și codul captcha afișat în fereastră, apăsați butonul „De acord„. O ultimă fereastră vă va aminti că în următoarele 14 zile calendaristice contul va fi șters dacă nu vă mai conectați la el. Nu vă mai rămâne decât să așteptați 14 zile până când contul dumneavoastră de Facebook va fi șters definitiv.

Dezactivarea temporara a contului

Dacă nu sunteți siguri că doriți să ștergeți contul, vă puteți reconecta la acesta înainte de trecerea celor 14 zile pentru a anula cererea de ștergere. În schimb, dacă preferați să-l dezactivați pentru o anumită perioadă de timp, urmați instrucțiunile oferite în partea a doua a acestui tutorial.

Ce se întâmplă dacă accesați contul în mai puțin de 14 zile calendaristice

Rețeaua de socializare va considera că v-ați răzgândit și va anula cererea de ștergere permanentă a contului, prin urmare, va trebui să repetați procesul de la capăt.

Sfatul nostru, în cazul în care vreți neapărat ca respectivul cont să fie eliminat pentru totdeauna, e să vă notați în calendar data la care ați solicitat ștergerea și să nu încercați să-l accesați înainte de a 15 zi de la data solicitării ștergerii sale.

Facebook a ales să complice procedura de ștergere iar motivul e lesne de înțeles: nimănui nu-i place să piardă clienți, iar pentru rețeaua de socializare creată de Mark Zuckerberg asta sunteți, un simplu client căruia i se vinde ceva, în cazul de față fiind vorba publicitate bazată pe activitatea și interesele dumneavoastră.

183 Comentarii

 1. Buna,

  Mi-am dezactivat contul de facebook,avand niste examene si nestiind ca dupa 14 zile ti se va sterge contul definitiv.Acum e a 17 zi si am incercat sa intru pe contul meu si imi spune ca pe adresa de mail nu corespunde niciun cont de facebook.Spuneti-mi va rog daca exista macar 1% sanse sa il pot recupera.Nu imi doresc alt cont de facebook, ci doar pe cel vechi. Acolo am absolut tot..poze, informatii,amintiri…
  Am incercat sa caut solutii dar nimic care sa ma ajute.Ce este de facut? Nici daca dau mail celor de la facebook nu se mai poate rezolva nimic.

  Va rog ajutati-ma.

  1. Salutare.
   Nu ai sanse mai mari de recuperare decat cu suportul oferit direct de catre companie in rest nu ai ce face ca simplu utilizator.

  2. Buna. Ati rezolvat problema cu deschiderea contului? Din am pățit si eu la fel :( … Am încercat sa completez o grămada de cererii, dar fără sens. Dumneavoastră ați rezolvat problema ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.