Cum se transferă fișiere prin FTP cu Staff-FTP

În afară de cunoscuta posibilitatea de transfer și partajare a fișierelor cu ajutorul protocolului P2P, avem la dispoziție o altă posibilitate foarte comodă și accesibilă oricui, anume prin FTP (Flie Transfer Protocol). Cu toate că este une dintre cele mai simple metode, având o răspândire foarte mare, puțini utilizatori începători o cunosc. Probabil, nici toți cei care dețin un router performant dotat cu unul sau două porturi USB, nu bănuiesc că îsi pot crea un server FTP. Un client FTP foarte apreciat este Staff-FTP, tocmai pentru simplitatea în funcționare.

1-Staff-FTP-interfata-principala

Pentru un necunoscător, interfața Staff-FTP poate părea puțin derutantă, însă privită cu puțină atenție, se va convinge că nu este deloc așa. Trebuie doar să aibă cunoștințe elementare despre modul cu se face poate conecta de la distanță la un dispozzitiv și despre adresele IP interne și externe.

Interfața oricărui client FTP este împărțită în două panouri, asemănătoare managerelor de fișiere, unul găzduind folderul, partiția locală, celălalt reprezentând locația serverului FTP. Pentru a-l accesa trebuie să cunoașteți adresa IP locală sau externă, după caz. În cazul de față, voi accesa un hard disk atașat la router, cu opțiunea server FTP activată.

2-Staff-FTP-conectare-server-ftp

Pentru început, tot ce aveți de făcut este completarea datelor necesare în căsuțele Host, Login și Password, portul implicit de conectare fiind 21. La Host veți introduce adresa IP, în cazul ce față, locală a routerului, iar la Login și Password datele folosite la crearea serverului, apoi dați click pe pictograma Connect to site. În scurt timp, veți avea la dispoziție tot conținutul dispozitivului atașat la router, sau al serverului extern ce vă găzduiește fișierele. Bineînțeles, dispozitivul conectat la router se poate monta în Windows Explorer, accesibil la fel ca orice altă partiție.

3-Staff-FTP-locatie-remote

Meniul contextual al locației remote vă oferă posibilități multiple de control al transferului de fișiere, transfer ce se poate face bidirecțional, chiar prin drag&drop. Staff-FTP oferă posibilitatea de comparare a două directoare, unul local, celălalt pe server (remote) și sincronizarea lor. Câmpul colorat în albastru vă arată starea conexiunii în momentul respectiv, cât și evenimentele petrecute, transfer de conținut, editări de fișiere, etc. Pentru a nu fi nevoie să completați datele la fiecare conectare, aveți ;a dispoziție un Site Manager unde veți stoca toate datele de logare pe serverele deținute.

4-Staff-FTP-salvare-favorite

Despre opțiunile oferite de clientul FTP nu cred că este nevoie să vorbesc din două motive, primul fiind că, cele implicite sunt optime funcționării încă de la prima conectare a unui utilizator începător, al doilea fiind acela că, cei experimentați nu au nevoie de prezentare. Dacă dețineți un router cu port USB și doriți să vă creați un server FTP, dar nu știți, vă rog scrieți la rubrica de comentarii.

Download

Un comentariu

  1. Puteti sa ne oferiti niste sfaturi legate de modul cum as putea accesa un hdd extern conectat la routerul archer c2 din alta locatie . Mentionez ca am internet de la rcs rds si as dori sa accesez hdd extern cu stickul oferit de acestia.Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.