Accelereaza afisarea previzualizarii din Taskbar [Trucuri Windows 7]

Când menținem mouse-ul asupra shortcut-urilor aplicațiilor de pe Taskbar-ul sistemului de operare Windows 7, este afișată o previzualizare a ferestrei/lor aplicației asupra căreia ne-am oprit. Pentru a nu va băga și mai mult în ceață cu stilul meu unicat de a mă exprima, am pregătit un exemplu de ferestre de previzualizare a paginilor Web deschise în Internet Explorer:

Previzualizare ferestre Taskbar Windows 7 - Internet Explorer

Da, e adevărat! O imagine face mai mult decât o mie de cuvinte. Perfect! Acum că ne-am înțeles și știm cu toți despre ce este vorba, îmi mai rămâne doar să vă spun că prin aplicarea trucului prezentat în continuare vom face în așa fel încât aceste previzualizări să fie afișate mult mai rapid decât o fac în mod implicit.

Cum se accelereaza afișarea previzualizării din Taskbar

În mod implicit, funcția de previzualizare din Taskbar se activeaza după 400 de milisecunde de la menținerea mouse-ului asupra unui shortcut. Aceast timp poate fi redus modificând cu ajutorul Registry Editor valoarea key-ului MouseHoverTime. Pentru a face acest lucru, în caseta RUN scriem regedit si apăsăm tasta Enter. În Registry Editor urmăm ruta:

  • HKEY_CURRENT_USERControl PanelMouse

În panoul drept al Registry Editor afișat după ce am făcut click pe Mouse, căutăm key-ul MouseHoverTime, facem dublu-click pe el și-i modificăm valoarea. Pentru a înjumătății timpul după care funcția va fi activată, in Value Data, în loc de 400 scriem 200:

Accelerarea functiei de previzualizare din Taskbar-ul Windows 7

Facem click pe OK, închidem Registry Editor și restartăm calculatorul. Dacă și 200 de milisecunde vi se pare un timp prea elevat pentru afișarea previzualizării, încercați cu 100 (nu vă recomand să alegeți o valoare inferioară).

Cam asta ar fi tot. Dacă vrei sa cunoști mai multe trucuri pentru sistemele de operare Windows, vizitează tag-ul Trucuri Windows. Mai mult de atât, pentru a fi printre primele persoane care află noile trucuri publicate pe acest blog, iți recomand să te abonezi GRATUIT la newsletter. După ce te abonezi, primești GRATIS, toate articolele noi direct in căsuța ta de email. Pentru detalii fă click aici.

13 Comentarii

  1. E incredibil cat de bine documentezi articolele si cat de lucrate sunt imaginile ajutatoare! Faci o treaba de milioane!

  2. m-am abonat la blog doar pentru trucurile de pe el si cred ca si altii au facut la fel. Poate o sa scri mai des trucuri ca sunt foarte cautate.

  3. Si trucurile si programele sunt in general foarte bune si cum spune si Remus, chiar foarte bine ilustrate cu numere si sageti. Faci o treaba foarte buna! Bravos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.