TweakIE9: configureaza, optimizeaza si personalizeaza Internet Explorer 9

Microsoft, atunci cand a facut Internet Explorer 9, nu a dat prea mare importanta secctiunii de configurare a acestuia si, contrar asteptarilor noastre, atunci cand apasam butonul „Tools”, avem senzatia ca ne intoarcem in timp… la Internet Explorer 6. De ce s-a intamplat asta ?!? Fiindca Microsoft isi dorea din tot sufletul sa lanseze Internet Explorer, inainte ca cei de la Mozilla Foundation sa publice Firefox 4 ?!? Cred  ca ar fi un raspuns valid…

Program de configurat Internet Explorer 9

TweakIE9 este un program gratuit, menit sa umple acest gol lasat in Internet Explorer 9 de creatorul sau care, total gresit din punctul meu de vedere, a catalogat anumite aspecte ale acestuia ca fiind lipsite de importanta.

TweakIE9 afiseaza toate optiunile de configurare a Internet Explorer 9 intr-o singura fereastra si ne permite, printre altele, sa-i modificam comportamentul si aspectul, sa-i imbunatatim securitatea, sa organizam tab-urile in grupuri, sa afisam bara meniului, sa setam un numar maxim de descarcari, etc.

Cu alte cuvinte, atunci cand veti rula TweakIE9 va veti da seama ca acesta reprezinta tot ceea ce Microsoft a omis „de buna voie si nesilit de nimeni” sa includa in Internet Explorer 9; sau chiar mai bine spus, tot ceea ce un utilizator de IE9 are nevoie, pentru a-si adapta aplicatia la necesitatile personale.

Download TweakIE9

2 Comentarii

  1. Salut Cristi, poti sa imi spui si mie te rog cum setez sa fie alt folder pentru default la instalarea programelor? De exemplu vreau sa instalez un program si acesta nu imi da sa aleg locatia, vreau sa aleg eu un folder unde sa se instaleze toate programele (defaultul mai exact).

    1. Problema e ca nu prea poti sa faci asta; multe programe au ruta de instalare prestabilite. Totusi, daca vrei sa instalezi aplicatiile intr-un alt folder, creeaza folderul in partitia C si la instalarea programelor alege „instalare personalizata” (custom). In timpul instalarii indici asistentului unde vrei sa fie instalat programul. Chiar nu cunosc alta varianta decat asta care sa nu creeze probleme. Oricum, eu iti recomand sa lasi programele sa se instaleze in „Program files”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.