Un program cu care se poate mari puterea procesorului

Știam de ceva vreme de existența acestui program cu care se poate mări puterea procesorului și mai mult de atât, făcusem câteva teste cu el într-un calculator cu un procesor i5 pentru a-l putea prezenta pe blog. Totuși, dacă Sorin Rotaru (un cititor al blogului), nu pomenea nimic de ThrottleStop pe pagina noastra de Facebook, nici azi nu v-aș fi vorbit despre acest program care, în ciuda faptului că am uitat să vi-l prezint, merită toată atenția.

Un program cu care se poate mari puterea procesorului

ThrottleStop este un utilitar gratuit care îmbunătățește performanța procesoarelor Intel Core 2 și Core i ajustând puterea maximă reglată de fabricant. Cu alte cuvine, ThrottleStop ajustează puterea procesoarelor compatibile, astfel încât aceasta să fie cea optimă în orice moment; extrem de util în laptopuri care diminuează puterea procesorului pentru a economisi energie.

ThrottleStop nu necesită instalare și pe lângă asta, pentru a nu ne încurca, permite minimizarea în System Tray, ne oferă posibilitatea de a modifica parametri importanți ai procesorului acționând  automat imediat după rulare. Pentru a alege unul din cele patru profile incluse, este suficient să activăm butonul corespondent fiecărui profil in parte. Cu tasta F5 oprim și pornim aplicația.

ThrottleStop-rulare program aditional

Printre cele mai interesante opțiuni ale ThrottleStop se află și executarea unui program specific la detectarea unui schimb de profil și activarea afișării în System Tray a iconițelor ce ne mențin informați, referitor la temperaturile înregistrate de CPU și GPU.

Înainte de a rula ThrottleStop vă recomand să citiți cu atenție ghidul său de utilizare; precizez asta deoarece utilizarea sa excesivă ori necorespunzătoare poate dăuna sursei de alimentare și/sau altor componente ale calculatorului. (Pentru a accesa ghidul de utilizare, faceți click-dreapta pe iconița aplicației aflată în System Tray apoi alegeți opțiunea „Manual”).

În concluzie, ThrottleStop este un program cu care se poate mări considerabil puterea procesorului, în scopul obținerii unei performanțe mai bune însă care, utilizat necorespunzător, poate provoca mai multe neplăceri decât satisfacții. Utilizați-l cu grijă!

 Download ThrottleStop

4 Comentarii

    1. Diferente foarte mari nu am observat insa, lasand turbo activat si modificand VID-ul putin, am reusit sa urc multiplierul la 16. Am ridicat procesorul cu aprox. 320 Mhz. Mda, foarte putin dar e si putin cam vechi. Presupun ca pe un i5 lucrurile stau altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.