Windows Phone 7 in Windows 7

Din curiozitate, am cautat o modalitate de a putea proba noul sistem de operare pentru telefoanele mobile creat de Microsoft, Windows Phone 7. Asa am descoperit modul in care acesta poate fi instalat si probat in Windows XP, Vista sau Windows 7.

Windows Phone 7

Pentru a putea proba Windows Phone 7 pe calculator, va trebuii sa emulam hardware-ul unui telefon si pentru a face acest lucru, avem nevoie de pachetul Windows Phone Developer Tools. Procesul de instalare dureaza cateva minute bune insa timpul necesar depinde in mare parte si de conexiunea noastra la Internet. Pachetul descarcat initial, nu ajunge sa ocupe 4 Mb insa acesta va descarca in timpul instalarii alti 248,8 Mb.

Instalarea pachetului Windows Phone Developer ToolsDupa ce am facut acest lucru, va trebui sa descarcam sistemul de operare Windows Phone 7 deblocat, deoarece acesta include mult mai multe functii decat versiunea inclusa in Windows Phone Developer Tools.

Dupa ce am descarcat arhiva, extragem continutul acesteia cu 7-zip in: C:Program FilesMicrosoft SDKsWindowsPhonev7.0EmulationImages

Nota:

Daca 7-zip raporteaza o eroare la dezarhivare, extragem continutul arhivei in desktop dupa care il copiem manual in folderul indicat.

Inainte de a putea proba Windows Phone 7, va trebuii sa schimbam numele fisierului aflat in C:Program FilesMicrosoft SDKsWindowsPhonev7.0EmulationImage din WM70C1.bin in WM70C2.bin, dupa care, dam primul nume fisierului wm70C1AprilUnlockedv2.bin (acesta va deveni WM70C1.bin).

Probarea sistemului de operare Windows Phone 7:

Dupa ce am realizat pasii descrisi mai sus, deschidem Visual Studio 2010, facem click New Project, alegem oricare din sabloanele existente dupa care apasam tasta F5 pentru a lansa emulatorul:

Emulatorul Windows Phone 7

Acum putem naviga prin meniul sistemului de operare Windows Phone 7 pentru a ne lamuri curiozitatea, a-l cunoaste mai bine ori pentru a-i pune la incercare functionalitatea.

Unul din aspectele care mi-au atras cel mai mult atentia a fost incorporarea profilelor pentru configurarea conturilor de email ale celor mai populare servicii. Astfel, pentru a configura receptionarea mesajelor primite pe Gmail, Hotmail, Yahoo!, etc., nu trebuie decat sa scriem numele de utilizator si parola:

Configurarea contului de email in Windows Phone 7Probabil pentru unele persoane pare banala ca cineva sa creada ca o astfel de caracteristica este interesanta insa daca tinem cont de faptul ca pe majoritatea telefoanelor mobile, pentru a configura email-ul, avem nevoie de date precum:

  1. server POP
  2. server SMTP
  3. tip de securitate.
  4. activare acces POP
  5. etc…

In fine, scopul acestui articol era explicarea modului in care Windows Phone 7 poate fi instalat si probat in Windows 7 nu realizarea unui review al acestuia, si pentru a respecta ideea initiala, nu-mi ramane decat sa va urez Butonare placuta”…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.