Cum se trimit poze si melodii prin Bluetooth, de pe telefon pe calculator

Am creat acest tutorial pentru a arăta cum se trimit poze și melodii prin Bluetooth, de pe telefon pe calculator și viceversa, tuturor celor care nu știu cum se face acest lucru.

Înainte de toate trebuie să vă asigurați că dispozitivul Bluetooth este conectat la calculator în cazul în care aveți un dispozitiv Bluetooth USB, sau că întreruptorul Bluetooth este comutat pe „On” în cazul în care dispuneți de un laptop cu Bluetooth încorporat (aflați asta din manualul laptop-ului).

Când sistemul de operare va detecta dispozitivul Bluetooth, va afișa iconița acestuia în Systray (meniul afișat la apăsarea săgeții din partea dreapta-inferioară a desktop-ului, lângă ceas):

1-cum_se_trimit_poze_si_melodii_prin_bluetooth_de_pe_telefon_pe_calculatorFaceți click-dreapta pe iconița Bluetooth-ului și alegeți opțiunea dorită:

  • Send a File        – pentru a trimite ceva de pe calculator spre telefon.
  • Receive a File   – pentru a trimite ceva de pe telefon spre calculator.

Indiferent de opțiunea aleasă se va deschide o fereastra în care va trebui să indicăm dispozitivul Bluetooth cu care dorim să permitem calculatorului să comunice asă ca vom adăuga în lista dispozitivelor permise telefonul nostru. Pentru a adăuga telefonul facem click pe butonul „Add a device„:

2-adaugare_telefon_la_dispozitive_bluetooth_acceptatePorniți Bluetooth-ul telefonului mobil. În setările Bluetooth (din telefon) dați acestuia un nume apoi permiteți-i să se lase detectat (despre cum faceți asta nu am de unde să știu dat fiind că exista mii de telefoane diferite). După ce a-ți făcut acest lucru, Bluetooth-ul telefonului ar trebui să fie detectat de calculator:

3-adaugare_bluetooth_telefon_dispozitive_incredereSelectați telefonul vostru apoi faceți click pe „Next„. În acel moment Windows va genera un cod de securitate care va trebui să-l introduceți în telefon atunci când acesta vă va cere să o faceți:

4-cod_securitate_telefon_conectare_bluetooth_calculatorDupă introducerea codului de securitate în telefon Windows ne va înștiința că acesta a fost adăugat cu succes în lista dispozitivelor de încredere ce pot comunica cu calculatorul:

5-dispozitivul_bluetooth_telefon_a_fost_adaugatNotă: procedura este necesară doar la prima conectare a telefonul mobil la calculator.

Trimiterea unei poze / melodii prin Bluetooth, spre telefon

Cea mai simplă metodă de trimitere a unei poze / melodii (sau a oricărui alt fișier) din calculator spre telefon este următoarea:

Click-dreapta pe fișierul pe care dorim să-l trimitem » „Send to » Bluetooth device„:

6-trimitere_fisiere_bluetooth_de_pe_calculator_pe_telefonVi se va cere să alegeți dispozitivul spre care doriți să trimiteți fișierul și după ce-l selectați se va iniția transferul fișierului de la calculator la telefon.

Trimiterea unei poze / melodii prin Bluetooth, spre calculator


Pentru a putea trimite fișiere (poze / melodii) de la telefon spre calculator trebuie să-i spunem Windows-ului că vrem să facem asta (măsură de securitate). Cum facem acest lucru ?!? E foarte simplu:

Click-dreapta pe iconița Bluetooth-ului din Systray » „Receive a File„:

7-primire_fisiere_prin_bluetoothApoi trimite-ți de pe telefon poza / melodia dorită și Windows va iniția transferul:8-se_primeste_fisier_prin_bluetooth

Imediat după ce fișierul a ajuns în calculator va trebui să indicăm locul în care dorim să fie salvat.

Asta a fost tot! Simplu, nu ?!? Păi vedeți… :)

Articole pe aceeași temă: