Program de detectat reţele Wireless

Cu ceva timp în urmă v-am vorbit despre NetStumbler, un program imprescriptibil pentru administratorii de rețele ce doresc să obțină controlul total asupra tuturor perifericelor ce transmit și recepționează date prin tehnologia Wi-Fi. Astăzi, vă voi prezenta Vistumbler, un „radar” excelent pentru detectarea și monitorizare rețelelor Wireless captate de adaptorul Wi-Fi al calculatorului.

Program de detectat retele Wireless

Există mai multe soluții pentru administratorii de rețele în monitorizarea traficului dispozitivelor Wi-Fi, a transferului de pachete, identitate, semnal, iar Vistumbler una dintre acestea; un program creat în limbajul scriptic AutoIT, ce funcționează ca un radar, scanând toate rețelele wireless din raza sa de acțiune.

Scanarea se face destul de simplu, după deschiderea programului, un click pe butonul Scan APs va afișa toate rețelele învecinate în interfața programului.

Pe lângă faptul că oferă informații importante referitor la rețelele Wireless ce se află în rază de ac- ţiune a adaptorului instalat, Vistumbler este capabil să monitorizeze și semnalul GPS (o caracte- ristică interesantă pentru acei șoferi de TIR care folosesc un astfel de sistem pe un laptop ce comunică prin Bluetooth cu dispozitivul GPS.

Radar WiFi - VistumblerVistumbler nu se aseamănă cu NetStumbler doar la nume; caracteristicile celor două aplicații sunt identice din mai multe puncte de vedere. Totuși, dacă ar fi să aleg una din aceste două aplicații, aș rămâne cu Vistumbler datorită -în cazul meu- randamentului superior oferit de acesta față de concurentul său, într-un calculator cu Windows 7.

Vistumbler este gratuit și poate fi descărcat de pe sit-ul său oficial. El este compatibil doar cu Windows Vista și Windows 7; îl recomand în general, tuturor utilizatorilor ultimului sistem de operare creat de Microsoft.

Download

Ultima actualizare: 23.06.2013

Articole pe aceeași temă: