Cel mai bun program gratuit de transformat fotografii in desene si picturi!

Dragilor, tocmai am găsit cel mai bun program gratuit de transformat fotografii în desene și picturi! Știu că multora dintre voi le-am promis că mă fac băiat cuminte și că nu voi mai vorbi de aplicații de genul ăsta însă nu m-am putut abține și dacă sacrificați câteva secunde din timpul vostru pentru a citi descrierea scurtă pe care i-am făcut-o, îmi veți înțelege motivele și-mi veți da dreptate.

Programul de transformat fotografii în picturi FotoSketcher
Programul de transformat fotografii în desene și picturi FotoSketcher

FotoSketcher este un program gratuit pentru Windows, înarmat cu douăzeci de efecte capabile să transforme fotografiile noastre în veritabile picturi, în doar câteva secunde, din doar două-trei click-uri.

Rezultatele pe care le oferă sunt de-a dreptul impresionante, fiind la nivelul a ceea ce până acum mai obținusem doar cu Photoshop și niciodată în mai puțin de 15-20 de minute. Pentru a transforma o fotografie oarecare într-o pictură ori desen în creion, folosind un program de modificat poze convențional, trebuiesc parcurse mai multe etape, aplicate diverse filtre și lucrat la parametrii texturii, estompării, contrastului, etc.

Partea inferioară a programului de transformat fotografii în desene și picturi.
Partea inferioară a programului de transformat fotografii în desene și picturi.

Cu ajutorul acestui program gratuit, este suficient să faceți click pe pictograma reprezentând paleta de culori din partea superioară a interfeței sale grafice și să alegeți efectul dorit. Lista este bogată și, la lăsarea cursorului mausului deasupra uneia dintre opțiunile disponibile, în partea dreaptă a acesteia își va face apariția a previzualizare a modificărilor ce vor fi realizate.

Efecte de desen și pictură ce pot fi aplicate fotografiei.
Efecte de desen și pictură ce pot fi aplicate fotografiei.

Pentru exemplificarea filtrelor este folosită fotografia generică a unui papagal, iar asta deoarece imaginea pe care o veți încărca poate avea dimensiuni prea mari pentru ca micul vizor să-și facă apariția cu rapiditate. Iată care sunt efectele disponibile actualmente:

  • Efecte de schiță în creion – șase variante disponibile, în culori sau alb-negru.
  • Efecte de schiță în tuș – două variante disponibile.
  • Efecte de pictură – unsprezece variante disponibile, inclusiv acuarelă și filtre recursive.
  • Efecte de stilizare – opt variante disponibile, inclusiv efecte de desene animate și estompare.
  • Efecte de revigorare a fotografiilor – utile pentru restaurarea fotografiilor învechite, etc.

Fiecare efect poate fi personalizat și drept urmare, fiecare rezultat diferit obținut ar putea fi considerat un nou filtru bazat pe un anumit stil. Astfel, putem ajusta limitele conturului, intensitatea conturului și a culorii, regla luminozitatea și crește ori diminua contrastul.

Opțiuni de personalizare a filtrelor fotografice.
Opțiuni de personalizare a filtrelor fotografice.

Din meniul Editează avem acces la instrumentul de reglare automată a contrastului și a focalizării, foarte util pentru repararea fotografiilor mișcate, precum și la instrumentele convenționale dedicate redimensionării sau rotirii fotografiei.

Contrast și focalizare automată.
Contrast și focalizare automată.

Pentru crearea de felicitări, FotoSketcher pune la dispoziția utilizatorilor săi opțiunea Adaugă text. Aceasta se află în același meniu, aflându-se pe antepenultima poziție a acestuia. Și pentru cei care obișnuiți să editați sau convertiți mai multe fotografii simultan am o veste bună: aplicația permite, după cum puteți observă și în captura de ecran de mai sus, procesarea fișierelor multiple.

9 Comentarii

 1. …nu stiu de ce, dar fata asta e mai buna la suflet decat Monalisa (de trei ori) …probabil din cauza contradictiei generatiilor :))))))

   1. Bună! Sunt curioasa daca știi ceva despre softul care creează hărți de stele. As vrea să îl cumpăr daca e, dar nu știu cum să găsesc

    Mersi!

 2. Super !!!!! Multumesc frumos ! Am descoperit si eu site-ul acesta si recunosc ca este extrem de util ! Multumesc frumos pentru munca si efortul depus pentru noi ceilalti !

 3. Sunt 95% offtopic dar tot intreb. Exista un soft de transformat poze in afise/postere. Puteai scoate la imprimanta 6 , 8, 10, 12 coli A4 care lipite alcatuiau un poster. I-am uitat numele si nu mai dau de el nici unde. Asa ca, daca prin peregrinarile tale intalnesti asa ceva, te rog sa nu ma uiti.
  Cu reverente, al dvs. Cristian LS (sic!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.